Hírek

Dátum: 2017-05-09 | írta: Zehy

0

Az Apple marketingvezetője szerint az intelligens hangszóróknak beépített kijelzővel kell rendelkezniük

Phil Schiller, az Apple marketing-alelnöke nemrég egy gyors interjút adott a Gadgets 360-nak, ahol megvitatták vele az App Store új árazását, az Amazon Echo-szerű okoshangszórók jövőjét, az Apple új programozási nyelvét, a Swiftet, és így tovább.

Az Echo-szerű termékekre kommentálva Schiller úgy vélte, hogy az intelligens hangsugárzóknak beépített kijelzővel kell rendelkezniük azokban az időkben, amikor mindenki pl. fényképeket szeretne megosztani, vagyis a csak hangalapú eszközök nem elegendőek.

Arra a kérdésre, hogy ossza meg gondolatait a Google Home és az Amazon Echo eszközökről, a következőket nyilatkozta: jót nem tud róluk mondani, így inkább nem mond semmit. 😀

Aztán kicsit komolyabbra vette, és elmondta, hogy rengeteg szó esik most az iparágban a hangvezérelt asszisztensekről. Ezért fektetnek be a Siri-be, mert fontosnak tartják, hogy vannak olyan pillanatok, amikor kényelmesen és egyszerűen használhatja az ember a hangját, ha nem tudja használni a képernyőt.

“Például vezetésnél a Siri a képernyőn való megjelenés nélkül tud kommunikálni veled, ez a legjobb dolog” – mondta. “Esetleg egy szobában, zenét hallgatsz, és megkérheted a Siri-t, hogy másik dalt játsszon le, anélkül, hogy át kelljen menned a szoba másik felére és vissza.” “Tehát sok olyan pillanat van, amikor az asszisztens nagyon jó és hatékony, de ez nem jelenti azt, hogy soha többet nem fogsz a képernyőhöz nyúlni. Tehát az a gondolat, hogy nincs képernyő, nem hiszem, hogy megfelel sok helyzetnek” – folytatta. “Például, ha a Térképeken beállítva jutok el az úticélomhoz, a Siri elmondja a hangutasításokat, ami nagyon kényelmes, de még jobb, hogyha látom ezt a térképet, és látom, hogy mi történik előttem, látom, hol van a torlódás, jobban megértem az útvonalamat, és tudok is reagálni a dolgokra.”

Zárásként még megemlítette a fotózást és a játékokat is, melyekhez mindegyikre elég nagy szükség van képernyőre.

A fenti beszélgetés egyik apropóját a Bloomberg egyik cikke szolgáltatta; állításuk szerint az Amazon újgenerációs Echo Home-on dolgozik, melyben egy 7-hüvelykes kijelző és egy telefon is helyet kap majd. A másik ok az Apple-höz kapcsolható, hiszen a beszállítói láncok pletykálkodása egy Siri-vezérelt okosotthon-eszközt jósol, aminek a gyártását az Apple már meg is rendelte.

A kiegészítő sportos külsőt kap, leginkább majd egy mini Mac Próhoz fog hasonlítani. (lásd borítókép)

Mikor jöhet az Apple Siri-vezérlésű Amazon Echo riválisa?

Nem kétséges, hogy a következő években az egyik legdinamikusabban növekvő terület az okosotthon lesz, de az Apple itt is piacvezetővé válhat?

Forrás: RedmondPie

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap