Hírek iphone

Dátum: 2017-05-09 | írta: @dmin

1

Az Apple iPhone-meghajtású hibrid MacBookon dolgozik?

Az Apple egy új szabadalmi bejelentést tett közzé, melyben részleteket nyújtanak egy laptop-szerű eszközről, amely befogadóként működhet egy iPhone vagy iPad számára.

A cupertinói cég ezzel egyfajta hibrid érintőképernyős MacBook-ot hozna létre, mely az iOS hardvert használja erőforrásként.

A szabadalomat az Amerikai Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala tette közzé. Ez ismét egy olyan ötlet, melyet már többször is próbáltak olyan vállalatok megvalósítani, mint a Motorola és a Microsoft, de csak korlátozott sikerrel.

Az Apple szabadalma azt mutatja, hogy a cég legalább megpróbálkozik csatlakozni a fél-előkelő társasághoz, hogy saját hibrid készülékkel álljon elő.

A szabadalmi bejelentés műszaki rajzai alapján a szóban forgó eszköz nagyon hasonlít egy MacBook számítógéphez a beleillesztett iPhone-nal vagy iPad-del, mely hardverként, kijelzőként, GPU-ként és portként is szolgál, de az eszköz az iOS nélkül nem lesz működésre képes.

Ha a rajzoknak van igazságalapja, akkor az iOS készülék a MacBook trackpadjének helyére fog kerülni és feltehetőleg a kijelző fogja ellátni a trackpad feladatát. Az is valószínű, hogy a 4G LTE és a WiFi képességét is az iOS készülék fogja biztosítani.

Bár a Apple úgy látszik továbbra is folytatja marketingstratégiáját, miszerint az iPad notebook helyettesítőként használható, mi elég valószínűtlennek tartjuk, hogy ez az új szabadalom fog egy új termékkategóriának életet adni a vállalatnál. Mivel tudjuk, hogy a Mac-készítők szeretnek mindent szabadalmaztatni, ami csak felmerül a laboratóriumaikban, ezért elég biztosak vagyunk benne, hogy ez nem az a dolog amiért egyhamar sorban állhatunk a boltokban.

Forrás: RedmondPie

Címkék:One Response to Az Apple iPhone-meghajtású hibrid MacBookon dolgozik?

  1. ha5abe says:

    Ez miért nem működik már most egy meglévő MAC-el?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap