Tippek és Trükkök ios

Dátum: 2017-05-09 | írta: Tocso

1

iOS 10: A legjobb rejtett funkciók 1.rész

Lassan itt az iOS 11 bemutatója, így új funkció már nem fog érkezni az iOS 10-hez, ezért összeszedtük a legjobb iOS 10 funkciót, amiről lehet még nem hallottatok.

1. Nagyító

Ha nyomozásra nem is alkalmas, az apró betűs részeket kiválóan lehet olvasni vele. Nem egy sűrűn használt funkció, de néha igazán hasznos tud lenni. Használatához menjetek a Beállítások »Általános»Kisegítő lehetőségek»Nagyító részhez, majd a kapcsolót kapcsoljátok be. Ezután, ha 3x megnyomjátok a Home gombot, automatikusan elindul a funkció.

2. Gyári alkalmazások törlése

Sokan nagyon várták, hogy végre gyári alkalmazást is tudjanak törölni a telefonról, melyre egészen az iOS 10-ig kellett várni. Törlés után az App Store-ból újra elérhetőek ezek az alkalmazások.
PRO tipp: Csináljatok egy Apple mappát, majd rakjátok bele az összes nem használt/felesleges ikont, majd rakjátok egy üres oldalra. Így nincs szem előtt, de ha mégis kellene, azonnal elérhető lesz.

3. Alkalmazások vezérlése Siri-vel

Siri még sajnos nem tud magyarul, így csak idegen nyelven tudunk utasításokat adni neki, de azokat már alkalmazásokra is. Például szólhattok Siri-nek, hogy írjon egy iMessage vagy WhatsApp üzenetet xy személynek, hogy holnap van-e kedve találkozni velünk. Mivel az idegen nyelv szinte teljesen áthálózza életünket, valószínűleg nem lesznek nyelvi akadályok, ha egy fontos üzenetet kell küldeni, vezetés közben.

4. Térkép

Idehaza a Google Maps-et használja mindenki, nem is ok nélkül. Jó térképei vannak, hasznos forgalominfókat tud adni, plusz ismeri Budapest teljes tömegközlekedését. Ezzel jelenleg nem tud versenybe szállni az Apple, de gőzerővel dolgozik azon, hogy beérje vetélytársát. Ha nem Pesten járok, sok esetben inkább a gyári térkép alkalmazást használom, melynek dizájnja sokkal jobban illeszkedik az iOS világába.

5. Képfelismerés

A Fotók alkalmazás igyekszik felismerni mit is lát a képen, így később az alapján is kereshetővé válik a kép. Az Apple mérnökei tudhatnak valamit, mivel ezt a képet jó két éve készítettem és tényleg elsőre kitalálta mi is van rajta. Tehát ha kerestek egy képet, akkor érdemes a keresőbe beírni mi látszódik rajta, lehet megússzátok a több száz kép átpörgetését.

6. iMessage effektek

Az iMessage rengeteget fejlődött az elmúlt években és egy rakás funkciót pakolt bele az Apple. Sok ilyen funkció csupán réteg funkció, azonban ezeket érdemes ismerni, mert néha nagyon jól jöhet. Ilyen az üzenet-effekt, mellyel megspékelhetünk egy-egy üzenetet, hogy az nagyobb hatást gyakoroljon a fogadóra.

Ehhez legyen egy iMessage képes partneretek, majd szöveg begépelése után nyomjátok hosszan a kék nyilat és már meg is jelenik az effektek fül.

Egyelőre ennyi jutott mára, azonban hamarosan újabb rejtett funkciókkal jelentkezünk Nektek az iOS 10-ből.

Forrás: Telegraph

Címkék:



One Response to iOS 10: A legjobb rejtett funkciók 1.rész

 1. expa says:

  Kösziiiiiii! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  HUF1,790.00

  BADLAND BADLAND
  Frogmind
  HUF199.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Pocket Build Pocket Build
  MoonBear LTD
  HUF349.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

 • AppleHírek

 • TechNap