Hírek apple

Dátum: 2017-05-12 | írta: Tocso

0

A “Hey Siri” funkció már nem annyira menő az Apple szerint

Apró, de érdekes hiányosságot fedeztek fel az új, 2017-es Apple iPaddel kapcsolatban.

Miközben az A9-es processzor és a hozzá tartozó M9-es mozgás érzékelő chip támogatná a “Hey Siri” funkciót, az új iPaden mégsem elérhető az.

Szemfüles felhasználók vették észre, hogy a márciusban megjelent iPad bár elvileg tudja, még sem támogatja Siri érintés nélkül aktiválását. A tavalyi 12,9 inches iPad Pro esetében is hasonló a helyzet, de azt betudták a módosított A9X-es processzornak. Azonban az idei iPad esetében hardveres követelmények adottak, szoftveresen mégsem támogatott a funkció.

A Beállításokban elérhető a lehetőség, azonban csak abban a formában, ha épp töltőre van csatlakoztatva a tablet, ami így eléggé lecsökkenti a használhatóságot.

A “Hey Siri” funkció eredetileg az iPhone 6s megjelenésekor vált elérhetővé, melynek lényege, hogy érintés nélkül, egy “Hey Siri” kiáltással aktiválhassuk a szoftver. Használata hardverhez kötött, mivel egy új, alacsony fogyasztású chip figyeli folyamatosan, hogy elhangzik-e az aktiváló szó.

Az iPhone 7 rendelkezik egy továbbfejlesztett chippel, de új néz ki, az iPadesek számára kimarad ez a lehetőség. Pedig hasznos funkció, ha éppen tele a kezünk, Apple Watch használók számára szinte mindennap használt funkció.

Forrás: Appleinsider

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap