Tippek és Trükkök ios

Dátum: 2017-05-12 | írta: Tocso

0

iOS 10: A legjobb rejtett funkciók 2.rész

Folytatódik az iOS 10 rejtett funkcióiról szóló sorozatunk, melyben igyeszünk összeszedni az összes hasznos, de kevésbé ismert funkciót.

1. iMessage üzenetküldő effektek

iMessage sokat fejlődött az utóbbi években, így mindenki talál benne hasznos funkciót. Az egyik ilyen az effektezett üzenetküldés. Bár elsőre úgy hangzik, hogy csili-vili dolog és csak az Instagramon nevelkedett emberek használják, azonban ez korán sincs így. Számomra például rengeteg humor forrás volt az üzenet rejtett megjelenése, aminek szövegét csak akkor tudjuk elolvasni, ha külön rábökünk.

2. Control Center használata 3D Touch-csal

A Control Center alsó menüsora nem módosítható, de ikonjai több lehetőséget is rejtenek. A zseblámpa fényereje szabályozható a nyomás erejének intenzitása függvényében vagy az óra ikonra bökve időzítő indítható.

3. Készülék feloldás

Ezt a beállítást jól elrejtette az Apple, pedig az egyik leggyakoribb iOS 10 problémára jelent megoldást. Az iOS 10-el az Apple alapértelmezetten bevezette, hogy a Home gombot meg kell nyomni a készülék feloldáshoz. Ez egy sokakat bosszantó dolog, azonban van megoldás rá.
Navigáljunk el a Beállítások»Általános»Kisegítő lehetőségek»Főgomb menühöz, majd kapcsoljuk be a kapcsolót. Ezután már elég megérinteni a Touch ID-t és már oldódik is fel a készülék.

4. Alvás ütemezés

Ezt a lehetőséget kevesen használják, pedig megszokva egy igazán hasznos funkció lehet. Az alvásról és REM fázisokból nem tartanék kiselőadást, vannak erre szakosodott oldalak, amiket érdemes átolvasni. Az iOS-be integrált beállítás lényege, hogy ütemezetten feküdhetünk és kelhetünk az értesítéseknek hála, így segítve hozzá a kipihentebb ébredéshez.
Persze az elalvás nem olyan dolog, ami értesítés alapján csak úgy elkezdődik, de ha elég ideig használjuk, akkor szervezetünk rá áll az ütemre és sokkal hatékonyabban tudunk tevékenykedni mindennapjaink folyamán.

Összegzés

Természetesen nem tudunk minden újdonságot felsorolni, de ezek voltak azok a mindennap során használatos funkciók, melyeket jobban elrejtett az Apple, holott sokat segíthetnek egy-egy specifikusabb helyzetben.

Forrás: Telegraph

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  HUF1,790.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  BADLAND BADLAND
  Frogmind
  HUF199.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  MudRunner Mobile MudRunner Mobile
  FOCUS HOME INTERACTIVE
  HUF2,290.00

 • AppleHírek

 • TechNap