Blog apple watch

Dátum: 2017-05-17 | írta: Tocso

4

Apple Watch tapasztalatok, avagy egy éve lettem óra-tulajdonos

A napokban lettem egy éve Apple Watch tulajdonos, s most megpróbálom megosztani tapasztalataimat, véleményemet.

Egy tech cuccról mindig is nehéz volt általánosságban beszélni. Az Apple Watch sem különb ennél, szubjektív döntés, hogy hasznos vagy hasztalan kiegészítő.

Watch vásárlást eldönteni nem könnyű. Az Apple reklámjaiból vagy a különböző leírásokból/véleményekből nem lehet eldönteni, hogy ez kell-e nekem vagy sem. Számomra akkor vált világossá, hogy szükségem van egyre, mikor aktívabban elkezdtem sportolni, illetve egy órára is szükségem lett.

Sima szőtt szíjjal vásároltam, amivel bátran kimerészkedhetünk az utcára is, de sportoláshoz is teljesen ideális.
A hétköznapok során főleg az óra funkcióját használom ki és az értesítések előnézetét. Eddig ha értesítés érkezett, mindig rá néztem, hogy fontos dologról van-e szó vagy ráér később is a válasz. Ezzel nem csak a figyelmem terelődött el, hanem az aksi is jobban merült a kijelző ki-be kapcsolgatásától.

A Watch-nak köszönhetően egyfelől szűrhetők is az értesítések, másfelől a előnézet alapján gyorsan eldönthető az értesítő fontossága. Ehhez pedig elég az órával egy házban lenni, nem kell a telefonunk közelében lenni.

Divat termék-e az Apple Watch?

Természetesen igen, de még sem. Egy jól megválasztott szíjjal és megfelelő ruhával akárhova elmehetünk benne, nem tűnünk kütyümániásnak. Hordása kényelmes, a személyre szabható órastílusokkal pedig tovább növelhetjük az összhatást. Nem sok Apple Watch-os embert látni az utcákon, még nem lett tucattermék, de véleményem szerint, ha igazán stílusos akarsz lenni, akkor válassz egy igazi mechanikus órát, ne pedig okosat.

És akkor sport…

Szerintem, ha nem sportolsz semmit, akkor pénzkidobás a Watch. Jól néz ki, tud pár dolgot, de 100 ezret kiadni, hogy előnézd az értesítéseid, véleményem szerint felesleges.

A Watch húzótulajdonsága a sport támogatás, melyet a Series 2-ben tovább is fejlesztett az Apple a GPS modullal és a vízállósággal. A vásárlás előtt is futottam hobbi szinten, de elég rendszertelenül és terv nélkül. A Watch-nak köszönhetően azonban rendeztem ezeket az edzéseket, napi és heti tervet készítettem, melyek elérésében az óra aktivitásmérője sokat segített. A Watch folyton jelezte, hogy épp hol járok napi szinten, illetve figyelmezett is, ha sokáig tétlen vagyok.

Az Apple Watch, mint sporttermék

Jó pár hete, hogy megvan a Watch-om, és tényleg igaza van az Apple-nek – inspirálja az embert. Már évek óta futok a Nike+ alkalmazással, amely minden szükséges igényt kielégít. Távolságmérés, visszajelzések, kezelhetőség, mind-mind optimális a számomra. A Watch érkezésekor sokat olvastam arról, hogyan érdemes használni a futáshoz.


A Watch hatására sikerült az állóképességem több félmaratonig fejleszteni, az idei cél pedig a Budapest maraton.

Hátrányok

A legnagyobb problémát az adatkezelésével látom. Hiába a Watch biztonsági mentés, egy esetleges iPhone visszaállítás követően az órát is vissza kell állítani. Ami nem is lenne kifejezett nagy probléma, ha minden tartalom megmaradna. Azonban a beállításokon kívül minden elveszik, hiába a biztonsági mentés. Legyen szó az elért Jelvényekről vagy sport eredményekről.

Konklúzió

Az Apple Watch egy réteg termék, melyet az Apple is tud. Jelenleg a sporttámogatás az egyetlen húzótulajdonsága, ami később biztos változni fog. A technológia fejlődésével az egészségügyi funkciók felé fog elmenni a Watch, de erre még várnunk kell.

Amennyiben Watch vásárláson gondolkozol, csak is második szériás modellt vásárolj. Nem sokkal drágább, de a plusz funkciók és a jobb hardver mindenképp megéri a felárat.

Ha kérdésed van, tedd fel nyugodtan kommentben, igyekszem válaszolni rá.

Címkék:4 Responses to Apple Watch tapasztalatok, avagy egy éve lettem óra-tulajdonos

 1. Nagy István says:

  egy kérdés:
  munkába nem használom az apple watch-t, de az iphone-om velem van. az iphone által rögzített viszont lépés számot nem lehet valahogy az apple watch-al összeszinkronizálni? pl a munka közbe van 5000 lépésem, mikor hazaérek elmegyek futni az apple watch-al, futok 5 km-t, de az apple watch tevékenység menübe csak az 5km szerepel. viszont jó lenne az előtte lévő tevékenységet is hozzá adnom.

  remélem érthető voltam)

 2. Csorba Miklós Endre says:

  Szerintem fontos még a telefonálás is, pl. télen az utcán, bejövő híváskor nem kell előbányászni a kabát alól telót, sőt a rablók ki se kaphatják a kezedből, ami sajnos ma már elég gyakori. Jó a beérkező Whatsapp üzienet vagy az SMS, pl. azonnali visszajelzésnél a bankkártya használatról, stb. Nekem összesen csak 1 gondom van a Watch-csal, az SMS sablonválaszok, 5-6 db OLASZUL tolakodnak a törlési lehetőség elé. Ott vannak magyarul is, de csak az olasz legörgetése után. Ez ellen nem tudtam semmit sem tenni, sem frissítés, sem reset nem segített.

 3. Kovács Gábor says:

  Szia! Leginkább futàshoz szeretném használni és arra lennék kiváncsi, hogy bár vízálló, mennyire jelent neki gondot az izzadsàgban levő só? Volt olyan telefonom, ami egyik napról a másikra megadta magát, aztàn jött a gyártó szervizből az e-mail, hogy sót találtak a panelen.

 4. Trueqap says:

  Helyesírás, könyörgöm!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Real Drift Car Racing Real Drift Car Racing
  Real Games SRLS
  HUF199.00

  True Skate True Skate
  True Axis
  HUF699.00

  Company of Heroes Company of Heroes
  Feral Interactive Ltd
  HUF4,990.00

 • AppleHírek

 • TechNap