Alkalmazás google

Dátum: 2017-05-21 | írta: Tocso

0

Mire jó a Google Assistant iOS-en, lehet-e Siri-pótlék?

Nemrég jelent meg a Google személyi asszisztense iOS-re, mi pedig górcső alá vettük, hogy mi is tud.

A személyi asszisztensek fénykorát éljük, mivel már minden nagyobb gyártó előrukkolt saját megoldásával. Apple-nek ott van Siri, Microsoftnak Cortana,  Samsungnak Bixby és a Google-nek az Assistant.

Nem meglepő húzás, hogy ezek a személyi asszisztensek más platformon is megjelenjenek, például a Cortana is elérhető jó ideje iOS-re, de sok előnye nincs. Alapértelmezett asszisztenst úgy sem lehet változtatni, az integrált eszköznél kényelmesebb megoldás pedig úgy sincs.

Az Assistant is hasonló cipőben jár mint a Cortana, csak talán valamivel előnyösebb helyzetben. Ugyan úgy alkalmazásként tudjuk leszedni az Assistant-et, majd a megnyitás után tudunk neki utasításokat adni, illetve kérdezni tőle.
Egyetlen előnye Siri-val szemben, hogy talán kicsit jobban érti a magyaros angol kiejtést, illetve tágabb a tudástára. Ez persze nem véletlen, hisz a Google-nek milliárdnyi hanganyaga  van, amiből tanulni tud a mesterséges intelligenciája, továbbá keresőjénél nagyobb adatbázis aligha van a világon.

A pozitívumok sajnos itt el is fogytak.

  • Bár nem az alkalmazás hibája, az Assistant nem tud alapértelmezett asszisztens lenni, tehát külön el kell indítani ehhez az alkalmazás.
  • A Google megoldása sem  támogatja a magyar nyelvet, szóval marad a külföldi nyelv használata.
  • Dizájn terén sem érzem magam elragadtatva. Siri felülete számomra sokkal modernebb, előremutatóbb és letisztultabb, mint a Google megjelenése.

Az alkalmazást talán annak tudnám ajánlani, aki Android-os készüléket használ, s  csak másodlagos számára az iOS (van ilyen?). Integráltan biztos jól működő asszisztens az Assistant, azonban iOS-en a Siri fejlettsége és integráltsága miatt egyértelműen jobb segítőtárs.

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap