Blog apple

Dátum: 2017-05-25 | írta: Tocso

1

Apple MacBook tulajdonos lettem 1.rész

Aki egyszerre több Apple eszközt is használ azt tudja, hogy a cég egy tökéletes ökoszisztémát épített ki, amely a felhasználót segíti.

A történet onnan indul, hogy régóta van iPhone-om, amivel mindig is elégedett voltam. Nem kellett egy-két évente cserélni, hanem kiszolgálta azt az időt, melyre szánták. Aztán egy mobilszolgáltató ajánlatot tett, hogy kedvezményesen elhozhatok egy iPadet, amivel éltem is. A két eszköz, a szoftverek fejlődésével egyre jobban kommunikált egymással, mely az iOS Handoff funkciójával teljesedett ki. Szerettem, hogy ha valamit ott hagyok az egyik eszközön, akkor folytathatom a másikon. Aztán érkezett egy Apple Watch, mely nem kifejezetten része az ökoszisztémának, de iCloud segítségével sok adatot lehet kibányászni belőle.

Elérkezett az az idő, amikor a közel tíz éves laptopom valahogy már nem volt az igazi. Nem volt gyenge a maga i5-ös processzorával vagy a dedikált videokártyájával, mégis a hétköznapi funkciók egyre nehezebben futottak rajta. Ekkor döntöttem el, hogy a legközelebbi nagyobb kiadásom egy laptop lesz. A piac mondanom sem kell, elég telített, kismillió fajta és típusú gépet találni, szóval a bőség zavarával küszködtem.

Azt tudtam, hogy az új-szériás MacBookok drágák, pimasz felárat kérnek mindenért. Így pár éves MacBookokat kezdtem nézegetni és akkor kezdett körvonalazódni a platform váltás. Tesztek, specifikációk, fórumok olvasásával folytak a következő napok, majd rászántam magam egy Mac-re. Úgy voltam, hogy ha a telefon és a tablet egy hosszútávon jól működő eszköz, akkor a laptop is ilyen lehet.

Ekkor jött minden Mac-re váltó nagy kérdése, Pro vagy Air. A Pro mint a is neve mutatja az erősebb gép jobb teljesítménnyel, izmosabb műveletekhez. Az Air pedig a hétköznapi munkákhoz, netezéshez, hordozhatósághoz passzol jobban.
Végül egy Pro modell mellett döntöttem, bár egy Air jobban illet volna az én elvárásaimhoz, 14 inch alá nem akartam menni kijelző méretben, így csak ez a verzió maradt.

Az elvárásom nagyon egyszerű volt, legyen gyors, megbízható, akkuról sokat menjen és természetesen fontos szempont volt a biztonság is. Sokat gondolkoztam, hogy egy Air elég lenne erre a feladatra, de aztán belegondoltam, hogy ha egy iPhone-t vagy iPadet 3-5 évre veszek, akkor egy MacBook jó eséllyel 7-10 évre is elég lehet. Márpedig akkor már lehet kell az a plusz erő, amit az erősebb hardver ad.

Vásárlás után neki is estem a gépnek, amiről a következő részben mesélek el…

Elöljáróban annyival tudnám összefoglalni, hogy idegen, de baromi jó.

Apple MacBook tulajdonos lettem 2.rész

Az előző részben leírtam, hogy miért is váltottam MacBookra, most pedig jöjjön egy általános véleményezés. Aki egyszerre több Apple eszközt is használ azt tudja, hogy a cég egy tökéletes ökoszisztémát épített ki, amely a felhasználót segíti. A történet onnan indul, hogy régóta van iPhone-om, amivel mindig is elégedett voltam.

Címkék:One Response to Apple MacBook tulajdonos lettem 1.rész

 1. expa says:

  Nekem volt 2 évig iMAC-em nem is akármilyen, de a windows sokkal jobb sajna. Egyszerűbb kezelni és jobban személyre szabható. Viszont az iOS nagyon bevált és a win és az ios nagyon jól együttműködik.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  HUF1,790.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Bridge Constructor Bridge Constructor
  Headup GmbH
  HUF199.00

  Pocket Build Pocket Build
  MoonBear LTD
  HUF349.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

 • AppleHírek

 • TechNap