Hírek apple watch

Dátum: 2017-05-25 | írta: Tocso

0

Az Apple Watch-nál nincs pontosabb okos-óra a piacon

Hét okos-karkötőt mértek össze egymással több teszt során, számunkra nem meglepő, hogy az Apple Watch lett a legjobb.

Talán az okos-karkötő nem is a megfelelő jelző, hisz az Apple Watch is inkább óra, de a többi termék esetében sem tökéletes a megfogalmazás. A hordható okos-eszközök piacának legjobbjait mérették össze többféle szempontból. A termékek közt volt a  Basis Peak, a Fitbit Surge, a Microsoft Band, a Mio Alpha 2, a PulseOn, a Samsung Gear S2 és természetesen az Apple Watch.

A kutatók azt vizsgálták mennyire pontos az eszközök pulzus mérése, elégetett energia számlálója, illetve az aktivitás mérés. Ehhez 29 férfit és 31 nőt kértek fel, feladatuk pedig a mozgás volt.

A mérésekhez szükség volt etalon eszközre is, tehát egy tényleges orvosi eszközre, ami majdnem pontosan megadja ezeket az adatokat. A hibaszázalék itt kb. 5% körülire tehető.

Az Apple Watch kiemelkedően jól teljesített a pulzus mérésen és lépésszámlálásban, itt a hibaarány 5 % alatt maradt.  Ugyan csak jól szerepelt az elégetett energia mérésekor, mivel itt sikerül pontos mérést végeznie minden esetben.  A többi eszköz ezeken a mérésekor sok esetben 10-15%-os, de a PulseOn például volt mikor ennél jóval nagyobb hibaszázalékkal mért.

Összességében a kutatók megállapították, hogy ezek az eszközök alkalmasak a pulzus mérésre. Az elégetett kalória számlálására viszont jó részük alkalmatlan, túl magas a hibaszázalékuk.
Továbbá azt is megállapították, hogy ezek az eszközök a mozgásunkat elég elfogadható módon monitorozzák, így sportolásra alkalmasak.

Számunkra pedig a legfontosabb, hogy az Apple Watch érte el a legjobb értékeket, ami jól példázza az Apple minőségi munkáját. A legrosszabbul a Samsung Gear S2 szerepelt, szóval lesz még mit fejlesztenie eszközükön, hogy olyan jó legyen, mint a most bemutatott Galaxy S8 telefonjuk.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Farming Simulator 20 Farming Simulator 20
  GIANTS Software GmbH
  HUF2,290.00

  Real Drift Car Racing Real Drift Car Racing
  Real Games SRLS
  HUF199.00

  Incredibox Incredibox
  So Far So Good
  HUF1,490.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

 • AppleHírek

 • TechNap