Alkalmazás apple

Dátum: 2017-06-07 | írta: Tocso

0

Az Apple az iOS és Mac alkalmazásboltjából is kiűzi a 32 bites alkalmazásokat

Már régóta dolgozik az Apple azon, hogy bevezesse ezt az újítást, ami érthető is.

A WWDC Keynote-ján az új macOS kapcsán került említésre a dolog, miszerint a High Sierra lesz az utolsó operációs rendszer, amely kompromisszumok nélkül még támogatja a 32bites rendszert.

Ezért “ultimátumot” adott a fejlesztőknek az Apple, hogy úgy készüljenek, 2018 januárjától minden beküldött alkalmazásnak 64 bitesnek kell lennie. A következő lépcsőben pedig már minden alkalmazásnak és frissítésnek támogatni kell az architektúrát, erre 2018 júniusáig adott időt a cég.

iOS tekintetében ez a határidő még szűkösebb. Az iOS 11 első bétája sem engedi már futtatni a 32 bites alkalmazásokat, helyette egy figyelmeztetést kapunk. E szerint, ahhoz hogy iOS 11-en is fusson az alkalmazás, a fejlesztőnek frissítenie kell azt.

Reméljük az összes általunk használt alkalmazást frissítik addig a fejlesztők, s nem kell szeptemberben alternatívák után kutatnunk.

Pozitív tapasztalat, hogy az évek óta frissítést nem kapó World of Goo is megkapta a 64 bites támogatást, tehát nem kell megijedni,  az iOS 10 figyelmeztetésétől, folyamatosan érkezhetnek szeptemberig a frissítések.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap