Hírek

Dátum: 2017-06-09 | írta: Zehy

0

iOS 11: Wi-Fi megosztás a jelszó ismerete nélkül

Az iOS 11 egyik újdonsága a Wi-Fi megosztás lesz, de erre mostantól akkor is lesz lehetőség, ha nem akarjuk ismerősünknek elárulni a jelszót.

iOS 11-es eszközök között fog működni a dolog, de ne gondoljunk semmi bonyolultra, kifejezetten egyszerű lesz majd ez az új funkció.

Miután egy ismerősünk megpróbál csatlakozni a Wi-Fi hálózatunkhoz, mi egy üzenetet kapunk erről, majd egy gombnyomással aktiválhatjuk a jelszót a telefonján úgy, hogy neki nem kell bepötyögnie és nem is látja azt.

Nekünk nincs más dolgunk, mint hogy a saját hálózatunkhoz csatlakozva legyünk, valamint a Wi-Fi és a Bluetooth is be legyen kapcsolva a telefonokon.

A hálózati jelszóval rendelkező eszköz tehát automatikusan elküldi azt a közeli eszközre a “levegőben”, így a fogadó készülék gyorsan és biztonságosan csatlakozhat a helyi vezeték nélküli hálózathoz.

A módszer szépsége – amint korábban említettem – az az, hogy nagyon egyszerűen működik – az eszköz, amely hozzáférést kér a Wi-Fi hálózatához, soha nem látja a tényleges hálózati jelszót.

Az iOS 11 kompatibilis az összes 64 bites iPhone, iPad és iPod touch eszközökkel. A szoftverfrissítés szokás szerint ősszel ingyenes letöltés formájában jelenik meg a felhasználók számára.

Forrás: iDownloadBlog

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap