Hírek apple

Dátum: 2017-06-12 | írta: Tocso

1

Az Apple tovább fejlesztette az Egészség app és a watchOS 4 együttműködését

Az Egészség alkalmazás az Apple nagy ötlete az emberek egészséges életmódjának támogatására, azonban egyelőre még vannak hiányosságai.

Az Egészség appot mindig is nagyon tudatosan fejlesztette az almás cég, csak épp nem volt eszköze, hogy adatokkal töltse fel. Alkalmazások által tudott információt gyűjteni a tulajdonosáról, de persze nem mindenre használunk alkalmazásokat. Aztán jött az Apple Watch, ami az Apple Szent Grálja ezen a téren, hisz végre adatokkal láthatja el Egészség alkalmazást.

Ez a következő generációs szoftverekkel még simábban fog működni, mivel ezen a téren is sokat dolgozott a mérnöki gárda.

Maguk a fejlesztők is nagyobb hozzáférést kapnak a méréseket végző szenzorokhoz, de az Apple-nek is megvannak a tervei. Bár az watchOS 4-ben található Edzés alkalmazás több új sportot is tartalmaz, az új téma, amire az Apple nagyon ráfeküdt, az a cukorbetegség.

A watchOS 4-gyel már glükózmérőre és inzulinadagolóra is csatlakozhatunk még több információt gyűjtve számunkra. Továbbá az Egészség alkalmazások belül már az inzulinszállítást is nyomon követhetjük, így pontosan tudjuk, hogy mikor számítsunk az érkezésére. Természetesen nem az Apple volna, ha nem állapodott volna meg egy nagy gyártóval, szóval megegyezett a Dexcom nevű vércukorszint mérőket gyártó céggel és elintézte, hogy ezeket az infókat Apple Watch-on is láthassuk. Ezzel az információval pedig még tovább okosítható az Egészség alkalmazás cukorbetegeknek készült új szekciója.

Későbbiekben ezen információk alapján az alkalmazás előre jelezni tudja mikor lenne optimális vagy szükséges ennünk, hogy beálljon a vércukor szintünk egy normális értékre.

Edzések

Ezt a Watch alkalmazást is jól átdolgozták a szakemberek, hiszen már igazán ráfért. Végre, ha épp valamilyen edzést végzünk, csak lapoznunk kell egyet és vár minket egy zenevezérlő, nem kell az órát nyomogatni, kiesve ezzel az ütemből.

Továbbá az Apple Watch 2-vel már úszni is nyugodtan lehet, tovább okosította ezzel kapcsolatos úszásprogramját a cég. Az úszásformák felismerése mellett tovább optimizálta az automatikus szüneteltetést és folytatást, ezzel is tovább javítva a pontos edzéskövetést.

Jó hír még a gyári alkalmazást nem szerető felhasználóknak, hogy immáron a fejlesztők is hozzáférhetnek a legtöbb Watch-ból származó információhoz. Ezzel az Apple lehetővé tette, hogy a fejlesztők saját edző alkalmazást fejlesszenek, így nem kell feltétlen a gyárit használni.

Mindezek adatai pedig továbbra is automatikusan hozzáadódnak az Egészség alkalmazáshoz. Melyet ha visszamenőleg is átnézünk, akkor kiszúrhatunk olyan problémákat, melyet amúgy nem vennénk észre.

Az Apple jó úton jár az emberek egészségtudatosabb életmódjának fejlesztésében, mivel ha a cég az emberek elé rak egy ilyen kész lehetőséget, akkor azok élni fognak vele, használják majd.

Forrás9to5mac

Címkék:One Response to Az Apple tovább fejlesztette az Egészség app és a watchOS 4 együttműködését

 1. Szabó Balázs says:

  “Az Egészség alkalmazás az Apple nagy ötlete, hogy az emberek egészségügyi életét megkönnyítse, ami eddig felemás eredményt hozott.”

  Édesjóistenem, javítsatok már ki ezt a lead-et… Miér ír olyan, aki nem tud?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

  Farming Simulator 20 Farming Simulator 20
  GIANTS Software GmbH
  HUF2,290.00

  Real Drift Car Racing Real Drift Car Racing
  Real Games SRLS
  HUF199.00

  Incredibox Incredibox
  So Far So Good
  HUF1,490.00

 • AppleHírek

 • TechNap