Hírek iphone

Dátum: 2017-06-15 | írta: Tocso

0

Az iPhone 7/7 plus örömöt, a Galaxy S8/S8 plus csak bánatot hozott gyártójának

A Kantar nevű piackutató cég a napokban tette közzé az elmúlt hónapokra szóló okos-telefon kutatását, mely felemás érzelmet válthat ki az iPhone gyártójából.

A cég szerint ugyan is az iPhone 7 és 7 plus USA-ban a legtöbbet eladott készülék volt az elmúlt három hónapot nézve. Ezzel a piac 20,1%-át szerezte meg, s a teljes piaci részesedést 5,8%-os növekedéssel, 36,5%-ra tornászta fel.

A Samsung számára nem volt ekkora a siker, de azért nem annyira rossz a helyzet. A nagy reményekkel piacra dobott S8/S8 plus ugyan is a piac 8,1%-át tudta csak megszerezni az elmúlt negyedévben. Ezzel pedig kicsit alulmúlta a tavalyi 8,8%-os eredményt, amit az S7/S7 plus-szal ért el a cég.

Azonban az Apple számára sincs ok a felhőtlen jókedvnek. Kínában az iOS részesedése 16,2%-ra csökkent, a tavalyi 20%-ról azonos időszakban.

Európában jobban teljesített a cég, ugyanis az öt legnagyobb piacon 1,1%-os növekedést ért el, ami a piac 19,3%-át jelenti.
Csak érdekességképpen, nem túl nagy meglepetésként az öt legnagyobb piac Európában: Nagy-Britannia, Németország, Franciaország, Olaszország és Spanyolország.

A kutatás szerint tehát nincs oka szomorkodni az Apple-nek, az emberek elégedettek és szeretik az iPhone-t. Reméljük az idén bemutatott új iPhone-nal ezek a számok csak még tovább növekednek majd.

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap