Hírek homepod

Dátum: 2017-06-16 | írta: Tocso

0

Már most sokan vennék az Apple HomePod-ját

Egy piackutató cég kíváncsi volt arra, hogy mennyire érdekli az embereket az Apple HomePod-ja, a végeredményt pedig nemrég közzé is tették.

A felmérésben több, mint 2000 embert kérdeztek meg arról, hogy vesz-e majd HomePod-ot. A válaszadók 19%-a nyilatkozott úgy, hogy venne, ők azok, akiknek már van valamilyen Apple terméke. Ha a teljes megkeresett bázist nézzük, akkor válaszadók 13%-a vásárolná meg a terméket.

Ha a teljes piacot nézzük, akkor ugyanezen a felmérésen az Amazon “zászlóshajója” az Amazon Echo 17%-os vásárlási kedved mutatott ki, míg a kis tesója a Dot 12%-ot. Jelenleg ezt a szintet üti meg a HomePod is, ami nem rossz eredmény egy még meg sem jelent terméktől.

Nem meglepő módon a válaszadóknak az ár a legfontosabb szempont, csak utána néznek rá a márkára. Ez érhető is, mivel a vásárlók főleg kiegészítő feladatokra használják ezeket az okos-otthon vezérlőket . Viszont érdekesség, hogy a megkérdezettek csak 14 százaléka mondta azt, hogy beszédfelismerés is fontos az eszközben. Ez azt jelenti, az Apple jól mérte fel, hogy főleg a hangszóró tulajdonságait kell kihangsúlyozni, Siri integrálása egy kevésbé értékes funkció.

Persze a szándék a vásárlásra teljesen más, mint ténylegesen megvenni a terméket, de az Apple-nek így is jó kilátásai vannak. Ugyanis a piacon van egy elfogadott szabály, ha valaki nagyon érdeklődik egy termék után, az meg is fogja venni. A felmérés szerint pedig érdeklődő van bőven a HomePod-ra.

Tim Cook egy interjúban kitért az árképzéssel való aggodalmakra, mely arra irányultak, hogy míg a HomePod 349$, addig az Amazon terméke csak 179$. Ez pedig kudarcra ítéli a terméket, nem tud sokat eladni belőle az Apple.

Ha emlékeztek, mikor bemutattuk az iPod-ot, akkor sok ember azt kérdezte “miért fizetnék 399$-árt egy MP3 lejátszóért?” vagy amikor bemutattuk az iPhone-t, akkor “van olyan, aki ilyet vesz?”. iPad esetében  is hasonlóan történt. A célunk, hogy olyan terméket adjunk az embereknek, amiről ők sem tudják, hogy kell nekik.

A HomePod decemberben érkezik majd az Apple polcaira, hogy a karácsonyi szezonban jó sokat tudjanak eladni belőle. Itthon kb. egy Apple Watch árába fog majd kerülni, tehát olyan 120-130 ezer körül várható majd az árazás.

Forrás:9to5mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Doodle God™ Doodle God™
  JoyBits Ltd.
  HUF99.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Implosion - Never Lose Hope Implosion - Never Lose Hope
  Rayark International Limited
  HUF199.00

  True Skate True Skate
  True Axis
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap