Hírek apple

Dátum: 2017-06-18 | írta: Tocso

0

Az Apple routere nincs az FBI által hackelt hálózati eszközök listáján

Az Apple routerét nem tudták feltörni! A WikiLeaks által szivárogtatott információk szerint az FBI úgy kémkedik az emberek után, hogy a routerük szoftverét módosítva átirányítják az adatokat.

Az FBI-ról az utóbbi években egyre több minden derül ki a WikiLeaks által, hogy hogy kémkednek a “nagyobb jó” érdekében a hétköznapi emberek után.

A legutóbb feltöltött dokumentumok szerint az FBI nagyon kifinomult módszert dolgozott ki a megfigyelésre. Különböző routerek szoftververzióit készítették el úgy, hogy a felhasználó adatforgalma az ő szerverükön is keresztül folyjon, ezzel kvázi megszerezve minden netes információt. A hackelt szoftver kétféleképp települhetett az eszközre. Egyrészt távoli elérés útján, melynél nem számított az erős jelszóval védett router sem. Másik egy sokkal ijesztőbb mód, ami ellátási lánc volt, ahol a gyárakban vagy az eladónál került rá a módosított szoftver.

A hackelt márkák közt volt az Asus, Belkin, Buffalo, Dell, DLink, Linksys, Motorola, Netgear, Senao, és a US Robotics is. Maga a hack elkészítésében pedig a Stanford Research Institute is sokat segített az információk szerint.

És akkor el is jutottunk oda, hogy ez miért kapcsolódik egy almás hírekkel kapcsolatos oldalhoz. A dokumentumok tartalmaztak egy részt, mely az Apple AirPort-járól szólt. Eszerint az FBI a cupertinóiak router-ét is megpróbálta hackelni, de az nem sikerült. Ennek oka, hogy már 2012-ben is figyelt a titkosításra az Apple, illetve nem a nagy gyártók hardvereit használta, hanem egyedi megoldásokat.

Ezek miatt az FBI nem tudott hatékony adatgyűjtést eszközölni az Apple routerén keresztül, ami elég nagy szónak számít. Az FBI munkáját tovább nehezítette az Apple azzal, hogy 2015-ben még további négy biztonsági szoftverfrissítés érkezett az AirPort-ra.

Az Apple AirPort-jának jövője nem igazán fényes. A nemrég történt átszervezések miatt a hálózati eszközökkel foglalkozó mérnököket más projektekre irányították, így mostanában újabb eszköz nem érkezik a cégtől. Sőt lehetséges, hogy a teljes AirPort Extreme, Time Capsule és AirPort Express eszközcsalád teljesen eltűnik az Apple termékpalettájáról.

Forrás: Appleinsider

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

  Assassin\'s Creed Identity Assassin\'s Creed Identity
  Ubisoft
  HUF699.00

  Farming Simulator 20 Farming Simulator 20
  GIANTS Software GmbH
  HUF2,290.00

  Kingdom: New Lands Kingdom: New Lands
  Raw Fury
  HUF699.00

  I Dig It I Dig It
  InMotion Software, LLC
  HUF349.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap