Hírek apple

Dátum: 2017-06-21 | írta: Tocso

0

“Vissza a jövőbe” autó Apple cuccokkal tuningolva

Kevés olyan kultuszfilmet tudunk említeni, amit szinte mindenki látott. Azonban a Vissza a jövőbe című alkotás biztos rajta van ezen a listán.

Sok rajongó által készített egyedi DeLorean modellt ismer a nagyközönség, de TheKingOfDub user nevű felhasználónak Apple-s alkotásának biztos nincs párja.

Az ajtó és csomagtartó nyitást egy iPaddel oldotta meg, sőt ez jelzi ki a sebességet, illetve minden olyan dolgot, ami CarPlay által lehetséges.

Az egész vezérlést egy Mac Minire építette, melyre Xcode segítségével saját maga fejlesztette le az alkalmazásokat. Az iPad Mini mágnesesen van belehelyezve az eredetileg klímának fenntartott foglalatba. A vezérlést egy Bluetooth-al kapcsolható relével oldotta meg, mellyel a hőfokmérőt, az ajtózárakat, illetve egyéb harmadik fél által beszerelt dolgokat lehet irányítani.

Azért került az iPadre a sebesség kijelzés, mert szerinte a gyári DeLorean kijelzés olyan rossz, hogy szinte lehetetlen látni azt napfényben.

A fejlesztések itt nem álltak le, ugyan is WiFi-n keresztül egy kamerához is csatlakozik, amivel jól követhetőek a körülöttünk lévő események. Navigációhoz a Google megoldását használja, így hang alapján tudja vezérelni ezt a funkciót.

Egy plusz biztonsági megoldás is belekerült. 16km/h sebesség felett az ajtó és a csomagtartó zárak automatikus rögzülnek, így kerülve el egy esetleges balesetet.

A hangrendszer vezérlését Siri-vel oldotta, aminek használata sokkal egyszerűbb az integrált személyi asszisztens miatt. A zenék közti váltás természetesen iPaden is elérhető a hangerő szabályzóval együtt.

A jövőbeli tervek közt szerepel, hogy egy iPhone alkalmazást is készítsen. Ez az autó közelébe érkezéskor a Bluetooth technológia segítségével automatikusan nyitná a zárakat.

Azt hiszem mindenki szeretne egyszer egy Apple eszközökkel és szoftverrel ellátott ilyen jellegű autót, hogy megmutathassa mekkora király. 😀

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap