Alkalmazás

Dátum: 2017-06-26 | írta: Tocso

0

Nem hiszed el, mire képes az Apple ARKit-je [VIDEÓ]

Az iOS fejlesztők már kacérkodnak az ARKit-tel, hogy megtudják mire is képes az Apple fejlesztői csomagja, mi meg nem győzzük csukva tartani a szánkat.

Az AR világa az iOS fejlesztőknek új terep, hisz bár eddig is voltak próbálkozások, azok elég gyengén sikerültek. Az iOS 11-ben azonban debütál majd a kiterjesztett valóság, a fejlesztők pedig folyamatosan tesztelik mire is képes az ARKit.

Létesült is egy blog, aminek “madewitharkit” a neve, a szerkesztői pedig ide próbálják gyűjteni a fejlesztők által készített demókat.

Az első videóban azt láthatjuk, hogyan is használható a kiterjesztett valóság fizikai tárgyak mérésére. Etalon eszköznek egy mérőszalagot fektettek a virtuális vonalhoz, az eredmény pedig szinte hihetetlen.

 

Ha nem mm-re pontosan kell dolgoznunk, egy kb. mérésre már iOS eszközünk is jó lesz szeptembertől. A videóból kiderül, hogy nem hiteles, de viszonylag pontos méréseket tudunk majd eszközölni az ARKit-nek hála. Mindehhez pedig nem használ semmit sem a rendszer, csupán a kamerát, a processzort és a szenzorokat.

A játékok szerelmeseinek pedig nem kisebb nevet szolgáltatnak a fejlesztők, mint a Minecraft. Ugyanis készül az ARKit kompatibilis verziója, amivel a valós térben is építhetjük monumentális építményeinket vagy épp lerombolhatjuk azokat.

 

Végül pedig a személyes kedvenc, ami előre vetíti, hogy az ARKit az oktatásban is hasznos lehet. Gondoljunk bele, hogy majd később egy fejlesztő által egy komplett galaxist varázsolhatunk szobánkba, melyben kedvünkre “utazhatunk”.

 

Minél több ilyen videó érkezik, annál jobban várjuk az iOS 11-et, amivel végre mi is kipróbálhatjuk az ARKit lehetőségeit. Sajnos ez csak szeptemberben lesz esedékes, de addig is figyelemmel kísérjük mi mindenre lesz még jó az Apple kiterjesztett valóság csomagja.

Forrás: MacRumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap