Hírek

Dátum: 2017-06-26 | írta: Zehy

0

Érkezik az iOS 11 – Így készülj fel rá!

A hivatalos dátum még messze van, de hamarosan érkezik az első nyilvános béta és az a tapasztalat, hogy sokan kísérleteznek vele. 

Nekik szeretnénk egy gyors ismétlés formájában segítséget nyújtani, de természetesen szeptemberben is aktuális lesz a cikk.

Az egyik legfontosabb dolog minden új szoftver érkezése előtt, amit meg kell tennünk, az a biztonsági mentés (backup) készítése.

Ezt persze nem csak ilyenkor hasznos, de sokan még ilyenkor is megfeledkeznek róla. Sokan állnak neki enélkül, majd pillanatok alatt megtörténik a baj és oda minden adatunk, pedig csak egy pár percet kéne erre szánni.

A folyamatot ráadásul automatizálni is lehet, hiszen az Apple az iCloud szolgáltatás keretében ingyen 5 GB tárhelyet biztosít a számunkra, mely alap esetben is rengeteg mindenre elég (én jó ideje egy iPhone és egy iPad mentést tárolok rajta, ami alig több mint 1GB-ot foglal az 5-ből).

Az egyszerűség kedvéért nézzük, mit látunk a lenti képen. Nem túl bonyolult, hiszen jó ideje már magyarul vannak az iTunesban az információk, de a lényeg, hogy automatikus mentést állítottam be, így amikor hazaérek és töltőre rakom a telefonom, plusz még Wi-Fi kapcsolat is van, abban az esetben magától csinál egy mentést a felhőbe.

iTunes képernyőkép, rajta minden fontos információval ami nekünk most kellhet

Pofon egyszerű és csak egy kattintásba került kb. 4 évvel ezelőtt, azóta semmi problémám nem volt ezzel a módszerrel, pedig több visszaállításon is túl vagyok már.

Természetesen ezt nem csak itt, hanem a telefonon is beállíthatjuk.

iOS-en belül az iCloud-mentés bekapcsolása

(Azt, hogy mit szeretnénk a felhőbe menteni, a Beállításokon belül legfelül a Név, Apple ID, iCloud, iTunes és App Store menüben az iCloud fülön kalibrálhatjuk.)

Ha ez valamiért nincsen beállítva, de most mégis szükség lenne a mentésre, akkor a fentebbi kép jobboldalán található információk a fontosak nekünk.

Itt teljesen egyértelműen nyomjunk a mentésre (Biztonsági mentés), esetleg állítsuk vissza a már meglévőt, ha éppen ahhoz van kedvünk (Biztonsági mentés visszaállítása).

FIGYELEM! Abban az esetben, amennyiben be van kapcsolva a Find my iPhone, kapcsoljuk ki azt, ellenkező esetben nem tudunk Visszaállítást végezni. Valamint nagyon fontos az is, hogy az egyes szoftververziók biztonsági mentései nem kompatibilisek egymással lefele. Vagyis egy iOS 11 mentést nem fogunk tudni visszarakni egy iOS 10-es eszközre.

Ebben az esetben a számítógépre menti a backupot a rendszer, melyet a lenti képen látható helyen találtok meg. ( Remélem Windowson is ugyanott van. 🙂 )

iTunes képernyőkép, rajta a biztonsági mentés helyével a számítógépen

Most már készen állunk az iOS 11 frissítésre!
További fontos cikkek a témában:

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Thronebreaker Thronebreaker
  CD PROJEKT S.A.
  HUF3,490.00

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  HUF2,990.00

  Case Opener Ultimate - Offline Case Opener Ultimate - Offline
  Alex Shibkov
  HUF199.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  True Skate True Skate
  True Axis
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap