Hírek apple

Dátum: 2017-07-11 | írta: Tocso

0

Az Apple Dániában létesít újabb adatközpontot szolgáltatásai számára

Tegnap reggel az Apple bejelentette, hogy megépül második adatközpontjuk Dániában, tovább javítva ezzel szolgáltatásaikat.

Nemrég adták át az ugyancsak Dániában létesült viborgi adatközpontot, de úgy néz ki ez nem elég az Apple-nek. Ugyanis bejelentette, hogy Dániában, Aabenraa városában épül a következő adattárolójuk.

A tervek szerint 2019-ben lenne kész és teljes egészében megújuló energiaforrás működtetné. Bár még engedélyeztetés alatt van a terv, valószínűleg semmi akadály nem gördül az új adatkomplexum elé. A központ tovább gyorsítaná és biztosítaná az Apple szolgáltatásait, mint az iCloud, az iTunes, a Siri, az iMessage vagy a Maps.

A megújuló energiaforrásokkal sem lesz problémája az almásoknak, mivel elég tapasztalt ezen a téren a cég, illetve az ország is. Ugyanis a szél mellett az biogáz eljárás is igen elterjed Dániában, s ha mindezt megfejelik napelemekkel, akkor jó eséllyel a hálózat számára is tudnak majd energiát szolgáltatni.

A beruházásra kb. 1 milliárd dollárt költ a cég, aminek a dán vezetés is nagyon örül. Minden segítséget igyekeznek megadni a cupertinóiaknak, ezzel segítve az Apple vagy más cégek dániai befektetéseit a jövőben.

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap