Hírek

Dátum: 2017-07-14 | írta: Tocso

2

És akkor jönnek a kezdőlapos Messenger reklámok…

Napokban a Facebook örömmel jelentette, hogy hamarosan érkeznek a Messenger kezdőlapjára szánt reklámok. Csodálatos hír, ugye?

A Facebook örömére, a felhasználók bánatára, hivatalosan bejelentették a népszerű üzenetküldő alkalmazás új reklámozási formáját. A Facebook is lassan rájött, hogy az oldalán egyre kevesebb bevételre tesz szert, így kibővítette reklámfelületét. Ezután már nem csak ajánlásokat láthatunk a Messenger nevű csevegő appban, hanem célzottan fizetett reklámokat is.

A reklámra költött pénz összegétől függően fogja majd a Facebook rangsorolni a hirdetéseket, így aki eleget fizet, az akár a kezdőlap tetejére is kerülhet. A reklámozás másik formája, hogy automatikus üzenetett küld a Facebook a hirdető nevében, ami valószínűleg valami reklámszöveget tartalmaz majd.

Azt hiszem nem én vagyok az egyetlen, akinek ez így nemigen tetszik. Bár tudom, hogy semmi sincs ingyen, de úgy gondolom, azon adatokból, amiket megszerez metaadatok címen, a cég már elég jól keres a reklámpiacon. Persze mivel a tőzsdén van a cég, kell a jó pénzügyi negyedév, de nem ilyen agresszív módon kellene bevételt szerezni, a felhasználók zaklatásával.

Szerintem ez a rendszer úgy lenne korrekt, ha lehetőség lenne pl. havi 1 euróért teljesen reklámmentességet venni. Ezzel a közösségi oldalon és alkalmazásaiban is eltűnnének a reklámok, ami egy jó alternatíva lenne.

Ti fizetnétek havi vagy éves fix összeget reklámmentességért a Facebookon és a többi alkalmazásukban ?

ForrásiClarified

Címkék:2 Responses to És akkor jönnek a kezdőlapos Messenger reklámok…

  1. Ahol csak lehet, megveszem a reklámmentességet, itt is megvásárolnám ha lehetne.

    • Admin  says:

      Én se tartom akkora eretnekségnek a dolgot, beleférhet normális keretek között. Ők dolgoztak vele, én meg használom, nincs ezzel semmi baj.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap