Hírek ipad

Dátum: 2017-07-18 | írta: Tocso

0

iPad kórlapok és Baba FaceTime a kórházakban

Az iPad igen sokoldalú eszköz, hisz a hétköznapi használat mellett alkalmas specifikusabb feladatra, melyet népszerűsíteni is igyekszik az Apple.

A TechCrunch információ szerint ugyan is az Apple több amerikai kórházba megkezdte az iPadek új felhasználási területének felfedezését. Az egészségügy egy nagy haszonnal kecsegtető terület, mivel sok ember megfordul benne és nagyon fontos az emberek közti információáramlás.

Ezért két tesztüzem is folyik jelenleg a kórházakban. Az egyik a kórlapok iPaddel való kiváltása, mellyel a beteg is hozzáférhet saját egészségügyi kartonjához. A rendszer elsődleges lényege, hogy megszűnjön a gyakran az ágy végében található papír alapú orvosi karton. Ez ugyanis hibalehetőséget vett fel egyrészt az összetévesztés vagy a hibásan felvitt adatok miatt, másrészt pedig komoly személyiség jogi aggályokat vett fel. Hiszen ezekhez az ágy végében lévő kartonokhoz bárki hozzáférhet, szóval akárki bejöhet és elolvashatja azokat.

További haszna, hogy a szociális munkások is egy összesített diagnózist látnak, így pontosan tudják mivel kapcsolatban kell a betegeknek segíteniük. Márpedig egy komolyan betegség feldolgozásánál ez egy nélkülözhetetlen folyamat.

Végül pedig azt is tesztelik, hogy milyen az, mikor a beteg teljes hozzáférést kap az orvosi kartonjához. Mivel ez egy kétoldalú dolog, egyelőre vita folyik róla és tényleg nehéz igazságot tenni. Ugyanis az egyik oldal szerint joga van mindent tudnia a betegnek, a másik oldal pedig, hogy nem feltétlen minden információ hasznos. Mivel komoly betegség gyanúja esetén megtudná azt a beteg és depresszív hozzáállása miatt tovább romlana egészségügyi állapota, majd végül kiderül, hogy nincs is olyan betegsége, kvázi saját magát tette még betegebbé az információk más értelmezése miatt.

A tesztüzem másik része, iPadek telepítése olyan helyekre, ahol beteg vagy koraszülött csecsemők vannak. Őket sok esetben teljesen elkülönítik a fertőzések miatt, így előfordulhat, hogy a szülők sem juthatnak be gyermekükhöz. Ezért tesztelik azt a rendszert, melyben a szülők, ha fizikai kontaktusba nem is léphetnek gyermekükkel, láthatják őt FaceTime segítségével. A rendszerben van potenciál, mert bár számukra a nyugalom az egyik legfontosabb, a szülői hang is kapocs a külvilág felé.

Az Apple számára már csak azért is jó lenne lenne, ha ez a tesztüzem pozitív eredményt hozna, mert akkor el tudnák tüntetni a régebbi szériás iPad modelleket a raktárakból, mivel ezen alkalmazások futtatására azok is megfelelnek.

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap