Hírek apple

Dátum: 2017-07-20 | írta: Tocso

0

Ilyen se volt még: a Samsung harcol az Apple-ért

Az Apple és a Samsung rivalizálása a vásárlókért egyre jobb termékeket jelent nekünk, de a színfalak mögött már nem ilyen ellenséges a viszony.

Igen, ugyanis a két cég viszonya egyfajta “se veled, se nélküled” viszony. Tavaly a cupertinói cég megvált a legnagyobb beszállítójától a Samsungtól és a TSMC-hez pártolt. Ez kellemetlenül érintette a koreai óriást, hisz igen jelentős bevételektől estek el. A TSMC pedig örült a sikerének, mivel második éve ő gyártja az Apple A-szériás processzorait, így a tőzsdei értéke is jelentősen nőtt.

Azonban a tegnapi napon a Samsung bejelentette, hogy jövőre megpróbálja visszaszerezni az Apple-t, ezért fejlesztésekbe kezd. Megkezdi a 7 nanométeres gyártástechnológia tervezését és megvalósítását, így jövőre már ők készítenék az A-szériás chipeket. Természetesen a TSMC nem szívesen válna meg legnagyobb megrendelőjétől, így ők is bejelentették, hogy jövőre már náluk is elérhető lesz a 7 nm-es gyártási eljárás.

Sajnos azonban valószínűleg ennél többet nem is tudunk meg az üzleti rivalizálásból. Csak a jövőre érkező termékekből láthatjuk, hogy sikerült-e a Samsungnak az Apple visszaszerzése. A helyzet nem egyszerű, mivel az Apple-nek a TSMC-vel van egy remek megállapodása és a gyártás is rendben zajlik. Azonban a Samsungnak valószínűleg nagyobb kapacitása van a gyártásra, ami jó az üzletnek, hisz ha több a kész alkatrész, több a kész termék is. Azonban ez azt jelentené, hogy az Apple pénzt invesztálna a Samsungba, amit nem nagyon szeretne a rivalizálás miatt.

Reméljük a legjobb minőségben és mennyiségben gyártó cég kapja meg a megrendelést, hisz annak a vásárlók örülhetnek a legjobban.

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap