Hírek

Dátum: 2017-07-27 | írta: Tocso

0

El se hiszed mi történik a Flash-sel – Jobs egyik jövendölése valóra válik

Steve Jobs nem csak korának, hanem a történelem nagy zsenijei közé is tartozik, ehhez kétség sem férhet.

Talán az első pár iPhone szériát használók tudják azt, hogy milyen is a Flash nélküli élet. Mikor sok oldal tartalma azért nem töltődött be, mert a Safari nem támogatta a Flash-t.

Steve Jobs már az első iPhone megjelenésekor megmondta, hogy a Flash hülyeség, így az iOS sosem fogja támogatni azt. Emiatt sok felhasználó bosszankodott, de még több kiröhögte Steve-et, mert ezen véleményen volt. Anno 2010 környékén ugyanis a világ nagy része nem tudta elképzelni az internetet Flash nélkül. Emiatt sokan nevették ki az iPhone-okat, mivel korlátozottságuk mellett, még ezt sem kezelték.

Jobs szerint ugyanis a Flash egy múló szeszély, mely rengeteg erőforrást emészt fel, miközben már léteztek alternatívák. A jövő a HTML 5-é, ami azonos lehetőséget kínált, mint a Flash, csak a készülék terhelése nélkül. Ezt anno senki sem hitte el, egészen 2017 közepéig kellett várni, hogy valóra váljon.

Igen, ugyanis az Adobe a Flash fejlesztője bejelentette, hogy 2020-ig támogatja a programot, utána leállnak a fejlesztésekkel. Ez már csak azért is nagy szó, mivel 10 éve még elképzelhetetlen volt a világ enélkül, mára azonban változtak a trendek. Az utóbbi időben már csak főleg biztonsági javítások érkeztek az architektúrához, így várható volt a lépés. A HTML 5 és WebGL  végleg kiszorította az elavult fejlesztést, a fejlesztők is rájöttek, hogy egyszerűbb az említett kódolásban megírni az odalakat.

Jobsnak tehát ismét igaza volt, kár hogy nem élte meg egyik legnagyobb látomását. Mindig is kiállt a véleménye mellett, ezért se támogatta igazán a Safari a Flash-t sőt, az előző macOS-ben le is tiltotta.

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Farming Simulator 20 Farming Simulator 20
  GIANTS Software GmbH
  2 290 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  99 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  Terraria Terraria
  505 Games (US), Inc.
  1 790 Ft

  Monopoly Monopoly
  Marmalade Game Studio
  1 490 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap