Magyar iOS fejlesztés

Dátum: 2017-08-01 | írta: Zehy

0

Ingyenes, független, magyar játékok az App Store-ban – Bemutatkozik Romhányi JózsefSok levelet kapunk, de a mostani cikk megszületéséhez egy elég rendhagyó emailen át vezetett az út. Többször is megesett már, hogy pályakezdő fiatalok mutatják be első játékukat nálunk, de most egy kicsit másról van szó.

A levél első sorától máris elérzékenyültem, így nem is húznám tovább az időt, olvassátok sok szeretettel Romhányi József bemutatkozását!

“Tisztelt szerkesztőség!

Romhányi József vagyok, nyugdíjas szoftver fejlesztő. Nyugdíjba vonulásom után megtanultam Swift nyelven programozni (felhasználva több mint 40 év programozói munka tapasztalatát) – számomra a swift a legjobb nyelv a sok közül, amelyeken valaha is programoztam.

2 év kemény munkával elkészült életem első iOS játékprogramja, a Flying Flowercards. Június 24-én töltöttem fel az App Store-ba. Azóta több mint 700-an töltötték le, az első gyermekbetegségeken már túljutott. A játék iPhone-ra és iPad-re készült, angol, német, magyar és orosz nyelven tud.

Ez egy kártyajáték, ahol a pasziánszokhoz hasonlóan a kártyák összegyűjtése és a gyűjtőkben való elhelyezése a cél. A játék különlegessége abban áll, hogy a kártyák összekapcsolása a billiárdhoz hasonlóan történik. A mozgatni kívánt kártyát megérintve az ujjamat a kívánt irányba húzom. A megérintett kártyától egy vonal indul el, amig egy kártyának nem ütközik. Ha egy kártya elérése előtt falnak ütközik, akkor visszaverődik és megy tovább. Maximum 5 visszatükröződés lehetséges. A vonal színe a végül elért kártyától függ: ha az egyesíthető a kiinduló kártyával, akkor zöld (zöld utat kap!), egyébként piros. Az ujjamat felemelve a kártya elindul a kijelölt irányba és egyesül a célkártyával (zöld vonal esetén) vagy visszaverődik eredeti pozíciójába.
A játékmező mérete az aktuális szinttől függ, 3 x 3 – tól (1. Szint) 10 x 10 -ig (26. Szint). A játék 1, 2, 3 vagy 4 pakli kártyával játszható. Szintenként 9999 különböző játék lehetséges. Minden lejátszott játék után a következő szinttel folytatja, az utolsó szint elérése után a paklik számát megnövelve kezdi előről az 1. szinten.

Ha ugyanabban Wifi vagy Bluetooth hálózatban több játékos tartózkodik, akkor 2 játékos versenyt is játszhat egymással – mindkét készüléken ugyanaz a szint, kártyacsomag-szám és játék indul. Az győz, akinek magasabb a pontszáma.”

A játék ingyenesen tölthető az App Store-ból:

Flying FlowerCards

Flying FlowerCards

Fejlesztő: Jozsef Romhanyi

Ár: Ingyenes
Méret: 40.02 MB

Az alkalmazás iPhone és iPad készülékeken is egyaránt használható.

A játék részletes leírása a http://jogaxplay.hu/portl/hu oldalon található.

Riszpekt Józsi bácsi!

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  HUF1,790.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  BADLAND BADLAND
  Frogmind
  HUF199.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  MudRunner Mobile MudRunner Mobile
  FOCUS HOME INTERACTIVE
  HUF2,290.00

 • AppleHírek

 • TechNap