Tippek és Trükkök iphone

Dátum: 2017-08-05 | írta: Tocso

1

Miért lassul le és merül gyorsabban az iPhone a melegben?

A mostani hőhullám még nem biztos, hogy az utolsó lesz idén, így érdemes pár dolgot tudni az iPhone-unkról.

Az Apple hivatalosan azt állítja, hogy az iPhone-ok üzemi hőmérséklete 0 és 35 Celsius közt van. Ez kicsit sarkítva igaz is, mivel a valóságban 10 fok alatt, illetve olyan 27 fok felett már érződnek a károsabb hatások.

Mivel a hőhullámok heteit éljük, foglalkozzunk kicsit azzal, mi történik a melegben. A iPhone-ok hőmérséklet-ellenőrzését egy rendkívül precíz vezérlés intézi. Ez a belső és külső hőmérséklet változásokat felügyeli, hogy ne keletkezzen kár a belső elektronikában. A legnagyobb hőt maga a processzor gerjeszti, ami izmosabb műveletek alatt igen csak át tudja melegíteni a készüléket. Ez a mostani melegben még inkább igaz, így érdemes odafigyelnünk készülékünkre.

Annál is inkább érdemes, mivel a folyamatosan magas hőmérsékletet kapó almás eszköz többféleképpen is károsodhat. Károsodhatnak az alaplapon lévő alkatrészek, lazulhatnak az őket összekötő kapcsolatok, de akár a kijelző ragasztása is elkezdhet engedni, rosszabb esetben a kijelző is károsodhat.

Szerencsére a komolyabb károk előtt az iPhone automatikusan jelzi, hogy kezd melege lenni, érdemes valami hűvösebb helyre rakni. Erre mindenképp figyeljünk oda, egyéb esetekben nyugodtan használhatjuk ilyen melegben iPhone-unkat.

És akkor kanyarodjunk rá a kérdések megválaszolására…

Normál hőmérsékleten szükség esetén a maximális teljesítmény is kinyerhető az iPhone-ból. Azonban ahogy emelkedik a hőmérséklet, azt a belső vezérlés érzékeli és visszavesz a teljesítményből. Ezzel lecsökken a hőképződés, csökken a készülék belső hőmérséklete, sajnos azonban így a teljesítmény is, ami lassulást eredményez.

A merülés oka pedig maga az akkumulátor. Ahogy a szélsőséges hidegben, úgy a szélsőségesebb melegben is gyorsabban merülnek a készülékek. A kémiai folyamatok rosszabb hatásfokkal játszódnak le, így végeredményben egy rosszabb akkumulátoridőt kapunk.

Hogyan lehet védekezni ezek ellen?

Ha az általános szabályokat betartod, nem lehet gond:

  • ne hagyd extrém melegben a napon a telefonod (pl. autó szélvédő)
  • kerüljük a nagy teljesítményigényű alkalmazások használatát a napon
  • vegyük le a tokot iPhone-unkról, mert az csökkenti a gyári hűtés hatékonyságát
Sajnos nincs tökéletes megoldás, de kis odafigyeléssel elkerülhetőek a kellemetlen pillanatok nyáron, és továbbra is használni tudjuk szeretett iPhone-unkat.

ForrásTelegraph

Címkék:One Response to Miért lassul le és merül gyorsabban az iPhone a melegben?

  1. László Hlaváthy says:

    Nem pont ide tartozik, de szeretném tudni, van-e lehetőség az 5s-en folytatott telefonbeszélgetés rögzítésére, (felvételére hangjegyzetre) és ha igen, akkor mi módon? (választ előre is köszönöm)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap