Blog apple

Dátum: 2017-08-21 | írta: Tocso

0

A prágai Apple múzeumban jártam, avagy mire jó egy hosszú hétvége

Egy prágai hosszú hétvége alatt szinte kötelezőnek mondható meglátogatni a helyi Apple múzeumot, mely egyedülálló egész Kelet-Európában.

A múzeum Prága központjában található a főterén, bár ezt nemigen lehet egyértelműen megállapítani egy ekkora városban. A helyszín mindenesetre tökéletes, minden turista számára jól észrevehető. Ennek ellenére mégsem voltak túlságosan sokan bent, pedig a városban azért jól érezhető volt a turisták mennyisége.

A bejáratnál rögtön szembe találkozik az ember egy művészi alkotással, amely Steve Jobs előtt tiszteleg. Az épület tökéletesen illik az Apple által elvárt normákhoz. Magas minőséget és letisztultságot mutat, bárhova is néz az ember.

A belépőjegyet számomra meglepetésképpen akár BitCoinnal is fizethettem volna, úgy néz ki a kripto-valuták hamarosan tényleg mindennapjaink részei lesznek.

Innentől sajnos hivatalosan nem lehetett fotózni, de hát ha a kínaiaknak szabad szivárogtatni, akkor hát MiK is megteheti ezt néha. A túra alatt elég felcsatlakozni a helyi Wi-Fi hálózatra, utána már láthatjuk is a kiállított dolgok hosszabb leírását szám alapján.

A túra nem is indulhatott volna mással, mint az egyik legikonikusabb Apple termékkel, az Apple I-el. Szinte érzi az ember az akkori Szilícium-völgyi légkört, s magával ragadja az egész túra alatt. Az „utazás” alatt kronológiai sorrendben nézhetjük végig milyen termékeket is gyártott az Apple.  Nem mondanám 100%-os bizonyossággal, hogy minden Apple termék megtalálható itt,  de az biztos, hogy a választék jelentős részét láthatjuk.

A régi gépek elhozzák az igazi retro érzést és élőben láthatjuk, hogy egy iPhone 2G számítási kapacitása régen csak egy nagyobb bőröndbe fért volna csak csak be. Megemlékeznek Jobs Apple-ön túli munkásságáról is, ilyen pl. a Pixar is, ahol láthatjuk az olyan sikeres rajzfilmek bemutatóját, mint az Egy bogár élete vagy a Toy Story. Az igazi kiállítás azonban ezután kezdődött számomra. Elérkeztünk az Next komputerekhez, majd a Mac evolúcióhoz.

Az egyedi gépeket külön is, még a széria gyártmányokat egymás mögött láthatjuk, így látva jól, hogy a Mac gépek mennyit változtak a hosszú évek alatt.

Majd eljött 2007.

A túra egy eredeti, még teszt szoftvert futtató iPhone 2G-vel kezdődött, ami nagyon fura volt a megszokott iOS nélkül, de hát valahol el kellett kezdeni a fejlesztéseket.

Ahogy a Mac-ek esetében, úgy iPhone-nál is volt egy idővonalba rendszerezték az telefonokat. Tökéletes tükröt mutatott az Apple elképzeléséhez, hogy is lettek egyre vékonyabbak iPhone-ok az idő múlásával. A méretbeli változás inkább piaci elvárás volt, mint Apple elképzelés, de mondjuk vicces volt látni egy 2G-t egy 6s Plus-hoz képest.

Ugyanilyen bemutató volt iPadekkel is, de még látványosabb az iPodok esetében.

Igen, ugyan is az eredeti 2001-es modell után rengeteg iPod született sokféle szériában. A nano-tól a shuffle-ig minden ki volt állítva, de sajnos ez a vonal sok új terméket nem kap, hisz a legtöbb modell gyártásával leáll az Apple.

Rengeteg Apple terméket lehet még látni, a kiállítás szervezői tényleg remek munkát végeztek. Csak ajánlani tudom mindenkinek a múzeumot, ha Prágában jár.

Viszont egy dolgot még fotóztam, amivel tökéletesen lehetne zárni ezt a cikket. Leírást nem is adnék hozzá, szerintem a kép többet mond el ezer szónál.

További infók itt: http://www.applemuseum.com/en/

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Stardew Valley Stardew Valley
  Chucklefish Limited
  HUF1,790.00

  BADLAND BADLAND
  Frogmind
  HUF199.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Pocket Build Pocket Build
  MoonBear LTD
  HUF349.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

 • AppleHírek

 • TechNap