Bulvár iPhone 8

Dátum: 2017-08-30 | írta: Tocso

1

El tudja-e hagyni az Apple a Home gombot az iPhone 8-ról?

A Bloomberg riportere vetett fel egy érdekes elméletet, miszerint teljesen eltűnhet a Home gomb az iPhone 8-ról.

A Galaxy S8 által felvezetett keret nélküli, teljes kijelzős megoldásról szerintem mindannyiunk nevében mondhatom, hogy iszonyat jól néz ki. Csak idő kérdése volt, hogy melyik gyártó dobja először piacra ezt a formát és ezt a kört a Samsung nyerte.

Az Apple-ről is tudjuk, hogy már egy ideje dolgozik egy ilyen megoldáson. A Home gomb kérdése ugyanilyen rég foglalkoztatja az embereket, hogy vajon marad a viszonylag nagy méretű Home gomb, a hátlapra kerül, esetleg végleg eltűnik az iPhone 8-ról. A riporter szerint minden adva van jelenleg, hogy az utolsó verzió váljon valóra az iPhone 8 esetében.

Szerinte ugyanis:

  • a dock hasonló megoldású lehet, mint amit az iPad-nél bemutattak az iOS 11-ben
  • a gesztusok is remekül használhatók már ekkora kijelző méretnél. Az alsó sarokból való fel pöccintés előhozhatná a dock-ot és ott lehetne váltogatni alkalmazások közt. Zárolt képernyőt is egy pöccintő mozdulattal lehetne feloldani.
  • a multitasting pedig megoldható ugyanilyen módon csak kétszeresen pöccintve, a visszatérés a fő képernyőre pedig egy másmilyen gesztushoz lenne hozzárendelve.

A cikk ezután újra kifejti az eddig vélt dolgokat, miszerint a kijelző tetején lesz egy bevágás a 3D kamerának és szenzoroknak. A bevágás két oldalán lévő kijelző rész sem marad üres, hisz azokra kerülnek a status bar ikonok, mint a wifi, a hálózat, a jelzések. Ezt a dizájnt használják ki az OLED panelekkel, mert a tökéletes fekete szín megjelenése miatt, mikor nem használjuk a telefont egybe fog olvadni a bevágás és a kijelző teteje, így egy gyönyörű, elegáns fekete kijelzőlapot látunk majd.

 

A Home gomb és ezzel együtt a Touch ID elhagyása tehát elvileg egy kivitelezhető dolog lenne, de mégsem valószínű. Alapesetben egy biztonság érzetet ad az embereknek, hogy ott egy gomb, amivel bezárhatnak mindent egyszerre.
Másrészt pedig az egész gesztus rendszer annyira túlbonyolítaná az iPhone használatát, hogy lassabb és bosszantóbb lenne az egész.
Végül pedig biztonsági szempontból a Touch ID egy remek megoldás. Lehet, hogy egy nagyon jó arcfelismerő rendszert raktak össze az Apple-nél, azonban egy telefonban sosem fognak tudni egy annyira biztonságos leolvasót szerelni, hogy az kiváltsa a Touch ID-t.

Szerintetek a tökéletes látványért megéri elhagyni a Home gombot vagy a hátlapra helyezni ?

Forrás: idownloadblog

Címkék:One Response to El tudja-e hagyni az Apple a Home gombot az iPhone 8-ról?

  1. expa says:

    Nem éri meg, maradjon a HOME gomb…

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap