Bulvár iphone 8

Dátum: 2017-09-09 | írta: Tocso

0

Az iPhone 8 ára a Samsung monopólium helyzete miatt drágul jelentősen

Az iPhone 8-cal kapcsolatban már megannyi jó dolgot tudunk, azonban az árazása idehaza érzékenyen érintheti a vásárlókat.

Azt már tudjuk, hogy az Apple az évenként megjelenő két új iPhone-ja közt is tart kis különbséget. iPhone 6s/6s plus között ott volt a képstabilizátor, mint plus modelles előny, iPhone 7/7 plusnál pedig a kettős lencsés kamera.

A keddi bemutatón érkezik egy harmadik modell is, mely a másik két modellen is túl tesz. Egyik ilyen húzó tulajdonsága az OLED kijelző lesz, mely a legjobb minőségű kijelző a piacon. Színhűsége és kontrasztja messze magasabb LCD-s társainál, így jelentősen javul az iPhone megjelenítése.

Azonban ennek ára van, s nem is kicsi. Mivel a Samsung az egyetlen olyan cég, mely mennyiségben és minőségben is eleget tud gyártani OLED kijelzőkből, ő határozza meg mennyiért adja. A monopólium helyzet miatt pedig nem is szerénykedik a cég, a 120 dolláros kijelző árat 130 dollárra emelte, mely több mint kétszerese a jelenleg használt kijelzők áránál. Jelenleg 45$ és 55$ a sima és Plus modell LCD kijelzőjének az ára, tehát jelentősen nő az iPhone 8 gyártási költsége.

Ez pedig majd természetesen a vásárlókon csattan, mert kell a jó pénzügyi negyed év. Így tényleg nem elképzelhetetlen az 1000$-os induló ár a csúcsmodellnél, ami itthon erősen 300 000 ezer forint felett lesz majd.

Az Apple persze igyekszik kikerülni ebből a helyzetből úgy, hogy dollármilliárdokat fektet az LG OLED kijelzőket gyártó üzemébe. Sőt még gépeket is bérelnek nekik, hogy fokozni tudják a termelést. Ez a folyamat azonban időigényes, leghamarabb 2019-ben lehet látható eredménye a befektetésnek.

Neked mi az a lélektani határ, ami után már inkább nem veszel iPhone-t ?

Forrás: MacRumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Farming Simulator 20 Farming Simulator 20
  GIANTS Software GmbH
  HUF2,290.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  WORMS WORMS
  Team17 Software Ltd
  HUF699.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  RFS - Real Flight Simulator RFS - Real Flight Simulator
  RORTOS SRL
  HUF199.00

  F1 2016 F1 2016
  The Codemasters Software Company Limited
  HUF699.00

 • AppleHírek

 • TechNap