Hírek iphone

Dátum: 2017-10-02 | írta: Tocso

0

Továbbra is áll a bál az iPhone-ok FM-chipje körül

Az év elején a Szövetségi Hírközlési Tanács (FCC) harcot hirdetett az Apple ellen az iPhone-ok FM rádiójának hiánya miatt, s most folytatódik az adok-kapok.

Amerikában a hurrikán időszak után megindultak a romeltakarítások és a helyreállítási munkák. Ezt az Apple is támogatja nem is kevés összeggel, de még nem mindenki felhőtlenül boldog.

Az FCC továbbra is azt akarja elérni, hogy az Apple aktiválja az iPhone-ok FM-chipjét, hogy vészhelyzet esetén arról tudjanak informálódni az emberek. Az Apple most válaszolt a számonkérésre.
Elmondásuk szerint ők is aggódnak az emberek épségéért válság idején is és ezért több biztonsági elem is van az iPhone-okban. A felhasználóknak közvetlen hozzáférésük van a segélyhívóhoz és az Orvosi azonosítóhoz még lezárt képernyő esetén is. Továbbá az iPhone képes fogadni a vészhelyzeti csatornákon érkező digitális figyelmeztetéseket, melyeket lezárt képernyőn is képes megjeleníteni.

Az Apple arra is rámutatott, hogy az iPhone 7 és újabb modellekben már nincs is az FM vételhez szükséges antenna, így a kérés teljesítése lehetetlen. Bár az iPhone 6s és régebbi modellek esetében elméletileg lehetséges volna az aktíválás, de ez nem túl életszerű. Az Apple nem fog aktiválni egy olyan funkciót, mely régebbi készülékeken fut, az újabb szériákban viszont már nem.
Érdekesség képpen, a hiányzó antenna az újabb modelleknél, maga a fülhallgató. De mivel nincs ilyen csatlakozó az iPhone-okon, így már is lehetetlenné válik a vétel lehetősége.

Véleményem szerint ez az egész egy felesleges harc. Az FM-rádió egy régi analóg technika, ami pl.: itthon is nagyon népszerű, de nem ez a jövő. Alapból nem túl reális, hogy ha jön egy hurrikán vagy más természeti katasztrófa, akkor eszembe jut, hogy elrakjam a fülhallgatót, hogy vészhelyzet esetén tudjam használni az FM rádiót. Továbbá, ha van jól működő digitális alternatíva, akkor azt kellene tovább fejleszteni, nem pedig a régi technológiákat nyomni.

A másik oldalon persze látni kell a kapitalista gondolkodásmódot is. Nem gondolnám, hogy akár az AirPods-okkal ne lehessen megoldani a rádió vételét vezeték nélkül. Illetve sokak szerint az Apple azért nem mutat hajlandóságot a chip élesítésére, hogy az ingyenes rádió hallgatás helyett a fizetős streaming szolgáltatásokat vegyék igénybe. Ebben is látok igazságot, de meg lehet érteni, hisz az Apple is pénzből él és vannak jó alternatívák vészhelyzet esetére.

Te mit gondolsz ? Itthon mikor jöhet el rádiózás digitális korszaka ?

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap