Hírek iphone

Dátum: 2017-10-04 | írta: Tocso

0

iPhone 8 Plus vs. Galaxy Note 8 kamera teszt!

Sok szempont közrejátszik iPhone vagy más okos-telefon vásárláskor, ilyen a szoftver, a hardver, a dizájn és az egyik legfontosabb a kamera.

Csúnya csúcskészüléket venni 2017-ben már szerencsére nem lehet. A világ mobilpiac vezető márkái mind megtalálták saját dizájnjukat és azt igyekszenek évről-évre továbbfejleszteni. Ezután jöhet a hardver ellenőrzés, ami csúcskészülékek esetén talán felesleges is, hisz biztos, hogy a piac legjobbja került bele. Ránézhetünk még pár dologra, de a döntő dolog a kamera lehet vásárláskor.

Sajnos a gyártóknak nincs sok lehetőségük a kamera tulajdonságait részletezni, hisz kicsi a specifikációs hely. Megadnak pár adatot, melyeknek vagy utánajárunk vagy fotósok vagyunk. A legtöbb esetben tehát maradnak az összehasonlító tesztek, ahogy történt az iPhone 8 Plus és a Galaxy Note 8 közt is. Mindkettő 2017 legjobb telefonjai közé tartoznak, melyeket csak az iPhone X előzhet meg.

A DxOMark nevű neves fotós oldal összehasonlította a két készülék kameráját, mely után remélhetőleg mindenki számára elfogadható eredmény született. Több technikai teszt mellett csináltak pár mintaképet is, melyre megjegyezték, hogy az ítélet szubjektív. Valakinek az egyik tetszik, másnak a másik kép.

A lenti képen Bokeh effekttel készült a kép, mely lényege, hogy az életlen területek milyen minőségben jelenek meg a képen. Tehát itt nem is feltétlenül a modellt kell nézni, hanem az elmosódott részeket, hogy mennyire lesznek a kép részei.

A következő képen a Zoom-al készült képeket vizsgálták. Itt a DxOMark is megemlítette, hogy a Note 8 jobb, amely elég egyértelmű a két kép láttán.

Ezután a videó felvételeket mérték össze a két készüléknél, melynél az iPhone szerepelt jobban. A Note 8 képe nem volt elég dinamikus és az autofókusz sem volt tökéletes.

Végül az eredmény mindkét készülék esetében 94 pont lett, mivel nem lehetett eldönteni, hogy melyik kamera képe a jobb. Tehát 2017 legjobb kamerája díjat egyelőre két készülék birtokolja, a kérdés már csak az, hogy vajon az iPhone X felülhet-e a képzeletbeli trónra.

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  2 490 Ft

  Farming Simulator 20 Farming Simulator 20
  GIANTS Software GmbH
  2 290 Ft

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  199 Ft

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  99 Ft

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  2 490 Ft

  Terraria Terraria
  505 Games (US), Inc.
  1 790 Ft

  Monopoly Monopoly
  Marmalade Game Studio
  1 490 Ft

 • AppleHírek

 • TechNap