Hírek iphone

Dátum: 2017-10-04 | írta: Tocso

0

iPhone 8 Plus vs. Galaxy Note 8 kamera teszt!

Sok szempont közrejátszik iPhone vagy más okos-telefon vásárláskor, ilyen a szoftver, a hardver, a dizájn és az egyik legfontosabb a kamera.

Csúnya csúcskészüléket venni 2017-ben már szerencsére nem lehet. A világ mobilpiac vezető márkái mind megtalálták saját dizájnjukat és azt igyekszenek évről-évre továbbfejleszteni. Ezután jöhet a hardver ellenőrzés, ami csúcskészülékek esetén talán felesleges is, hisz biztos, hogy a piac legjobbja került bele. Ránézhetünk még pár dologra, de a döntő dolog a kamera lehet vásárláskor.

Sajnos a gyártóknak nincs sok lehetőségük a kamera tulajdonságait részletezni, hisz kicsi a specifikációs hely. Megadnak pár adatot, melyeknek vagy utánajárunk vagy fotósok vagyunk. A legtöbb esetben tehát maradnak az összehasonlító tesztek, ahogy történt az iPhone 8 Plus és a Galaxy Note 8 közt is. Mindkettő 2017 legjobb telefonjai közé tartoznak, melyeket csak az iPhone X előzhet meg.

A DxOMark nevű neves fotós oldal összehasonlította a két készülék kameráját, mely után remélhetőleg mindenki számára elfogadható eredmény született. Több technikai teszt mellett csináltak pár mintaképet is, melyre megjegyezték, hogy az ítélet szubjektív. Valakinek az egyik tetszik, másnak a másik kép.

A lenti képen Bokeh effekttel készült a kép, mely lényege, hogy az életlen területek milyen minőségben jelenek meg a képen. Tehát itt nem is feltétlenül a modellt kell nézni, hanem az elmosódott részeket, hogy mennyire lesznek a kép részei.

A következő képen a Zoom-al készült képeket vizsgálták. Itt a DxOMark is megemlítette, hogy a Note 8 jobb, amely elég egyértelmű a két kép láttán.

Ezután a videó felvételeket mérték össze a két készüléknél, melynél az iPhone szerepelt jobban. A Note 8 képe nem volt elég dinamikus és az autofókusz sem volt tökéletes.

Végül az eredmény mindkét készülék esetében 94 pont lett, mivel nem lehetett eldönteni, hogy melyik kamera képe a jobb. Tehát 2017 legjobb kamerája díjat egyelőre két készülék birtokolja, a kérdés már csak az, hogy vajon az iPhone X felülhet-e a képzeletbeli trónra.

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Geometry Dash Geometry Dash
  RobTop Games AB
  HUF699.00

  Kingdom Rush Origins Kingdom Rush Origins
  Ironhide S.A.
  HUF349.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

 • AppleHírek

 • TechNap