Hírek Windows-Phone

Dátum: 2017-10-11 | írta: Tocso

0

Hivatalos: megszűnik a Windows Phone

Régóta sejthető lépés, időszerű volt már hivatalosan is bejelenteni aWindows Phone halálát.

Joe Belfiore, a Microsoft mobil-ágazatának vezetője Twitteren írta meg, megszűnik a Windows Phone. A tweetben elmondta, hogy a további fejlesztésnek leállnak, így új funkciók és hardverek már nem érkeznek majd. Azt azért leszögezte, hogy természetesen a készülék tulajok továbbra is kapnak biztonsági frissítéseket és hibajavításokat.

A Microsoft a Windows mellett már régóta próbál más operációs rendszerrel is sikeres lenni. Első ilyen az 1996-ban megjelent Windows CE volt, mely főleg PDA-kon, illetve mostanában GPS-eken fut. Ezután jön 2000-ben a Windows Phone, mely sosem volt igazán elterjedt szoftver.

Hiába próbált meg mindent a Microsoft, hogy a fejlesztőket a platform felé terelgesse, sehogy sem jött össze nekik. Ezzel pedig meg is pecsételődött az operációs rendszer sorsa. Ahol nincsenek alkalmazások, ott felhasználók sem lesznek. A fénykorában sem túl sikeres WP maximum 2-4%-os piaci részesedéssel rendelkezett, manapság pedig szinte már alig mérhető volt ez a szám.

Ennek az oka nem túl bonyolult. Az Android felhasználók szerették az Androidot, az iOS felhasználók, ha váltottak is, inkább Androidra tették és ugyan ez fordítva is igaz. A Windows Phone túl zárt volt és nem volt elég dinamikus a kezelő felülete, így a fiatalok körében nem is terjedt el.

Így tehát már hivatalosan is csak két szereplős maradt a piac. Bár nem sok vizet zavart a Window Phone, azért jó hogy volt harmadik lehetőség. Minél többszereplős a piac, annál nagyobb a verseny, ami végkifejletében a vásárlóknak kedvez.

forrás: idownloadblog

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • Hivatalos szervizpartnerünk

  • Speck Presidio Sport

  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap