Bulvár apple

Dátum: 2017-10-11 | írta: Tocso

0

Úgy ugrálnak a gyártók, ahogy az Apple szeretné

Talán egy kicsit túlzó a cím, de lentebb megtudjátok miről is van szó, de az Apple ismét a többiek előtt jár.

Talán még mindenki emlékszik, hogy a szeptemberi Keynote előtt milyen kétkedés volt a Touch ID körül. A legtöbbet írt pletyka szerint az ujjlenyomat-olvasó a kijelzőbe kerül majd az iPhone X-be, de nem így lett. Azonban a világ nagyjából arra készült, hogy a teljes előlap kijelző lesz, illetve valamelyik pontján lesz egy kijelzőbe épített Touch ID. És ezt nem csak a leendő vásárlók hitték így, hanem a konkurencia is.

Ugyanis a konkurens gyártók mind nagyon érdeklődtek a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasók iránt és mind a lehető leggyorsabban szerette volna beépíteni a készülékébe. Mindenki úgy gondolta, hogy ez lesz az okos-telefonok új legelterjedtebb tulajdonsága, de tévedtek.

Az Apple nem egy ilyen technológiát mutatott be az iPhone X-ben, hanem a Face ID-t. A TrueDepth technológia által már 3D-ben leképező arcfelismerő lett a menő a piacon. Így a többi gyártó végig rossz úton járt eddig. A legfrissebb piaci infók szerint ezen konkurens gyártók most mind élénken elkezdtek érdeklődni a TrueDepth-hez hasonló technológiák iránt. Azonban ekkora érdeklődés kielégítésére még nem fejlődött ki eléggé a piac.

E miatt lehet kicsit túlzó jövőkép, hogy csak 2-3 múlva lesznek Androidos készülékekben Face ID szintű arcfelismerők, bár semmi sem lehetetlen. Jelenleg a Qualcomm megoldása a legjobb arcfelismerők terén, amit használhatnak a gyártók, de ennek pontos állapotáról nem tudni semmi biztosat.

Tehát a pletykát és a piaci elvárások együtt segítették az Apple-t, hogy kis technológiai előnyre tegyen szert. Szerintem már jövőre érkezhetnek hasonló tudású arcfelismerő módok, azonban addigra az Apple már eléggé megszedi magát, hogy elégedett legyen.

Forrás: macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap