Hírek

Dátum: 2017-10-25 | írta: Tocso

0

6900 esetben mondott nemet az Apple az FBI-nak

Biztos sokan emlékeztek még a san bernardino-i eset utáni Apple kontra FBI harcra. A lassan két éves sztori egy kis apropóval folytatódik…

Akiknek mégsem lenne meg az eset, dióhéjban az a történet, hogy egy terrorista iPhone 5c-jéhez akart hozzáférni az FBI. Mivel jelkód volt rajta, ezért az FBI utasította az Apple-t, hogy oldja fel a korlátozást. Ekkor az Apple elmondta, hogy nem tudják, mivel a biztonsági eszközök miatt ők sem tudnak hozzáférni a telefonhoz. Ekkora az FBI perre vitte a dolgot, hogy egy kötelező biztonsági kiskapu legyen minden telefonba, hogy ha úgy adódna, akkor bele tudjanak nézni a hatóságok. Természetesen a dolog elbukott, de igen keményen ostromolta az ítéletig a hivatal az Apple-t.

A történet itt nagyjából szerencsére le is zárult és azóta csend van a dolog körül. Azonban a háttérben folynak ettől független viták is. Egy kis oknyomozás után egy lap kiderítette, hogy az elmúlt 11 hónapban, összesen 6900 kérelem érkezett az Apple-höz adatlekérés végett. Ezeket az Apple mind elutasította, mivel továbbra sem tudja állítása szerint visszafejteni a jelkód titkosítását.

Ez a helyi biztonsági szervek állítása szerint egyre nagyobb probléma, mivel egyre csak gyűlnek az ilyen bizonyítékok eredmény nélkül. Drogdílerek, rablók és más bűnözök készülékei ezek, melyek sok bizonyítékot tartalmazhatnak.

Tehát a vita újra kicsit előtérbe került az Államokban. A dolog az Apple szemszögéből az, hogy nem lehet tudni, hogy vajon tényleg egy bűnöző adatait adnák-e ki vagy a hatóságok kénye-kedve szerinti adatkérése lenne. Általánosan elmondható, hogy jogos az érv, hisz én sem vagyok bűnöző, nincs mit takargatnom, de nem is örülnék neki, ha bármely hatóság felügyelet nélkül az én telefonom tartalmát nézegetné.

Tehát a történetben van Pro és Kontra, és valószínűleg az aranyközépút eléréséhez sok közös megbeszélésre lenne szükség a hatóságok és a gyártók között, ami még nem indult meg.

Forrás: macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap