Hírek steve jobs

Dátum: 2017-10-29 | írta: Tocso

0

Több, mint 13 millió forintot ért egy Steve Jobs aláírás

Mindig rácsodálkozom, hogy hogy érhet ennyit egy szignó, de a Steve Jobs kultusszal szembeszállni nehéz feladat.

Egy szerencsés ember, név szerint Diane Williams még 1988-ban szerezte az aláírást Jobstól, mellyel most igen csak jól járt. A kaliforniai árverésen 1000 dolláról indult a licit. Összesen 18 licitáló 34 ajánlatot tett, mire elérték a végleges 50 587 dolláros leütési árat.

Williams még a Lotus Development Corp.-nál dolgozott mikor megszerezte Jobs aláírását. A dolog már akkor is nagy szó volt, mivel a többi tech-guruhoz hasonlóan Jobs sem szerette az aláírást. Mikor Williams megkérte, hogy írja alá az újságot, mely címlapján Steve Jobs szerepelt, először nemet mondott. Aztán megkérte, hogy akkor írjon rá valami szívből jövőt. Ekkor Jobs azt írta oda, hogy

Imádok alkotni !

majd aláírta az újságot.

Az aláírás tehát azért ért ennyit, mert alapból kevés aláírást adott Jobs, olyanból pedig még kevesebb lehet, mellyel saját címlapját írja alá. És azt ugye tudjuk, minél ritkább valami, annál értékesebb.

Steve Jobs 2011-es halála egyre távolabbinak tűnik, de gondolkodásmódja azóta is tovább él. Akár a cég termékeikben, de a legszembetűnőbb módon az Apple Park Steve Jobs nevű előadástermével emlékeznek meg róla.

forrás: macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap