Hírek

Dátum: 2017-11-14 | írta: Tocso

0

Az iPhone X-zel készített és a valódi stúdiókép közti különbség [VIDEÓ]

Az iPhone 7 és 8 plus kamerájával valóban minőségi képeket csinálhatunk, de most beszállt a versenybe az iPhone X is.

Az összes felső-kategóriás telefon, így az iPhone-ok esetében is sűrűn hallani, hogy az általuk lőtt képek minősége felér egy kompakt fényképezőgéppel készített fotóval. Hangzatos állítás, de vajon mennyire hihetünk neki?

A dupla lencsés kamerával és szoftveres rásegítéssel valóban minőségi portrék készíthetők. Ezzel kapcsolatban már rengeteg reklámot és tesztet láthattunk. A videó készítője azonban egy másik szemszögből vizsgálta az Apple effektjeit.

A Portré mód mellé érkeztek különböző effektek, melyek azt próbálják szimulálni, hogy stúdióban készültek a képek. Ezt szoftveresen oldották meg és sok jót hallani róla. Daniel DeArco azt próbálta ki, hogy mennyi különbség van az effekt és a valódi megvilágítás képminősége közt.

Az eredmény igen szubjektív, hisz mindenkinek más tetszhet. Véleményem szerint bármennyire is ügyesen bánik az Apple ezekkel az effektekkel és magával a Portré móddal, a valós fényjátékhoz nemigen fognak elérni. Ettől független a funkció nagyon jól működik a hétköznapokban, ahol úgy sincs szükségünk stúdió minőségű képekre. Akkor ugyanis nagyon műanyag hatású lenne az elkészült fotó és eltűnne belőle az élet.

Nektek melyik fotósorozat tetszik jobban ?

ForrásiClarified

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • SanDisk iXpand

  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap