Hírek

Dátum: 2017-11-20 | írta: Tocso

0

Egy pici iPhone is lesz az új iMac Próban?

Ha nem is kézzel fogható formában, de hardveresen az iPhone-ban is fellelhető elem is megtalálható a iMac Pro belsejében.

Az idő kicsit megkoptatta az új iMac Pro eszközről szóló híreket, de nem szabad elfelejteni, hogy még idén megvásárolható lesz a modell. Az Apple mind külsőre, mind belsőre egy kiváló gépet rakott össze, melynek első tesztjei már elkezdtek szivárogni a hírportálokra. Bár a Pro elnevezésről és az árcéduláról tudni lehet, hogy nem hétköznapi használatra szánják, azért számunkra is tartalmaz pár érdekességet.

A hétvégén ugyanis találtak pár érdekes sort a macOS, BridgeOS 2.0 kódjában. E szerint az iMac Pro készülékbe bekerül egy A10 Fusion chip, 512mb RAM-mal. Az “A” szériás chipekről tudjuk, hogy az iOS készülékek processzorát adják, tehát felmerül a kérdés, hogy vajon miért kell egy ilyen gyenge hardver-elem egy ilyen bivalyerős gépbe.

Bizonyítékot nem találtak a kódban, de maga a chip és a kevés memória arra enged következtetni, hogy a processzor a “Hey Siri” funkióhoz kell majd. Erről nem tett említést a bemutatón az Apple, de úgy néz ki, hogy az új iMac Pro képes lesz a funkció kezelésére, nem is akárhogy. A “Hey Siri” kikapcsolt állapotban is aktív marad, tehát hangra lesz ki-be kapcsolható a gép. Továbbá más különböző  funkciókra is képes lehet így, de ezekre nem találtak utalást.

 

Az Apple tehát megint kitalált valamit, de csak az év végén derül fény a titokra. Hivatalos megjelenési dátumot nem kapott még a gép, csak annyit mondtak a júniusi bemutatón, hogy még idén elérhető lesz.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap