Hírek

Dátum: 2017-11-20 | írta: Tocso

0

Egy pici iPhone is lesz az új iMac Próban?

Ha nem is kézzel fogható formában, de hardveresen az iPhone-ban is fellelhető elem is megtalálható a iMac Pro belsejében.

Az idő kicsit megkoptatta az új iMac Pro eszközről szóló híreket, de nem szabad elfelejteni, hogy még idén megvásárolható lesz a modell. Az Apple mind külsőre, mind belsőre egy kiváló gépet rakott össze, melynek első tesztjei már elkezdtek szivárogni a hírportálokra. Bár a Pro elnevezésről és az árcéduláról tudni lehet, hogy nem hétköznapi használatra szánják, azért számunkra is tartalmaz pár érdekességet.

A hétvégén ugyanis találtak pár érdekes sort a macOS, BridgeOS 2.0 kódjában. E szerint az iMac Pro készülékbe bekerül egy A10 Fusion chip, 512mb RAM-mal. Az “A” szériás chipekről tudjuk, hogy az iOS készülékek processzorát adják, tehát felmerül a kérdés, hogy vajon miért kell egy ilyen gyenge hardver-elem egy ilyen bivalyerős gépbe.

Bizonyítékot nem találtak a kódban, de maga a chip és a kevés memória arra enged következtetni, hogy a processzor a “Hey Siri” funkióhoz kell majd. Erről nem tett említést a bemutatón az Apple, de úgy néz ki, hogy az új iMac Pro képes lesz a funkció kezelésére, nem is akárhogy. A “Hey Siri” kikapcsolt állapotban is aktív marad, tehát hangra lesz ki-be kapcsolható a gép. Továbbá más különböző  funkciókra is képes lehet így, de ezekre nem találtak utalást.

 

Az Apple tehát megint kitalált valamit, de csak az év végén derül fény a titokra. Hivatalos megjelenési dátumot nem kapott még a gép, csak annyit mondtak a júniusi bemutatón, hogy még idén elérhető lesz.

Forrás: Macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Geometry Dash Geometry Dash
  RobTop Games AB
  HUF699.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Kingdom Rush Origins Kingdom Rush Origins
  Ironhide S.A.
  HUF349.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

 • AppleHírek

 • TechNap