Alkalmazás grid

Dátum: 2017-11-28 | írta: Tocso

0

Versenyélmény a köbön – GRID teszt

Hiánypótló játék, a Grid érkezett a App Store-ba, melynek vannak gyengéi, de mégis kötelező vétel.

Az utóbbi időben valódi autós játék nem érkezett iOS-re. Az utolsó nagy durranás talán az NFS: No Limits volt, ami tényleg jó élményt adott. Azonban mikor vége volt a futamnak, jött a rossz szájíz az EA féle alkalmazáson belüli vásárlással, ami elég túltolt volt.

De most itt a GRID, a Codemasters jóvoltából, ami kicsit újra visszavezet az igazi autós élménybe. Gyönyörű grafika, jó játékmenet, nagyon jó versenyek, szóval minden megvan, ami egy jó játékhoz kell. Aki anno játszott a Real Racing 1-2-vel, az tudja milyen a játék, csak a mai élményre szabva.

Magáról a játékról nem is írnék sokat, mert tényleg csak azt tudom mondani, hogy minden benne van, ami kell. Inkább azt hangsúlyoznám ki, hogy milyen jó az alkalmazáson belüli vásárlás elhagyása.

Ugyanis a Codemasters elhagyta a freemium modellt és tökösen bevállalt egy drága, de élvezhető játékot. A játékon belül nincsenek arany tallérok vagy üzemanyag, amit valódi pénzért vehetsz. Csak az autód van, meg virtuális pénzed, amiért jobb autókat vásárolhatsz.

Ne tévesszen meg senkit sem a letöltés mellet lévő felhívás az appon belüli vásárlásra. Ugyanis az azt jelenti, hogy app letöltése után még letölt magának pár DLC-t a játék, de mindezt természetesen ingyen. Ilyen DLC pl. az angol autó-csomag vagy a HD textúrák.

Tehát a lényeg, ha megveszed a játékot, onnan már minden ingyenes.

A sok pozitívum után azért érdemes megjegyezni pár kellemetlenséget is.

Rögtön ilyen a hardverigény.

Az elvárt iPhone 5s és újabb modellek helyet, csak iPhone 7 vagy az a feletti modelleken fut el, továbbá a hasonló évjáratú iPadeken.

Ez a fejlesztők szerint azért van így, mert a játék grafikáját csak erre a hardverre tudták megoldani. Itt kicsit húztam a számat, mert ennyi erővel, ha úgy is le kell szednem egy 2GB-os HD textúra kiegészítőt, akkor megoldhatták volna, hogy gyengébb grafikával játszhassanak a régebbi eszközök tulajai, az újaknak meg ott a pack.

A hivatalos listában szerepel az iPhone 6s is, mint támogatott eszköz, de a játék leírásban és az első induláskor is figyelmezett a fejlesztő, hogy nem lesz tökéletes az élmény. (Nálam eddig 6s pluson eddig nem volt gond.)

A másik ilyen az ár.

A maga 10 eurójával nem számít olcsó játéknak. De ha belegondol az ember, hogy fix 3500 Ft és nincs semmi plusz lehúzás és kiszúrás és minden DLC-t ingyen kapunk később, bőven megéri a befektetett anyagiakat.

Összességében tehát egy nagyon jó játék, csak ajánlani tudom minden támogatott eszköz tulajnak.

The app was not found in the store. 🙁

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap