Hírek messenger

Dátum: 2017-12-04 | írta: Zehy

0

A Facebook kiadja a Facebook Messengert gyerekeknek, a szülők által jóváhagyott kapcsolatokkal

Hamarosan jön tehát a Facebook Messenger Kids, melyben a hangsúly a biztonságon lesz, így minden kapcsolatot a szülőknek kell majd jóváhagynia.

Az alkalmazás egyelőre csak iOS-en lesz elérhető, és a következő napokban debütál, míg az Android verzió a hónap további részében válik letölthetővé.

Az alkalmazás célja egyébként egy pár nagyon egyszerű probléma leküzdése. Először is, szinte az összes üzenetküldő alkalmazáshoz szükség van egy telefonszámra, mellyel a legfiatalabbak nem rendelkeznek. A legtöbb gyermek táblagépet vagy iPodot használ a felmérések szerint, ezért a normál szöveges csevegések vagy videócsetek nem működnek. Így a szülők számára nem elérhetőek azok az ellenőrzési formák, amiket elvárnának a nagyon fiatal gyermekük részére.

Az alkalmazás egyik fő tulajdonsága az lesz, hogy egy Facebook-fiókkal rendelkező felnőttnek létre kell hoznia a gyermek fiókját – amely nem egy Facebook-fiók, hanem a Messenger Kidshez tartozik -, és ezután minden kapcsolatot jóvá kell hagynia.

A szülők az egyetlenek, akik kapcsolatba léphetnek a gyerekekkel. És ennek egyetlen módja van, mégpedig a Facebookon keresztül. A felnőtt családtagok, például a nagypapa és a nagymamák hozzáadása egyszerű, mivel valószínűleg már vannak Facebook-fiókjaik. A felnőttek használhatják a normál Messenger alkalmazást, hogy beszéljenek a gyerekekről a Messenger Kids szolgáltatásban.

Amennyiben egy gyerek szeretne barátkozni más gyerekekkel, ebben az esetben már Facebook-barátoknak kell lenned a másik gyerek szüleivel. Ha ez a gyerek már szerepel a Messenger Kidsben, akkor a nevét a szülő neve alatt fogod látni, és megkapcsolatba tudtok lépni, hogy hozzáadd a barátot a gyermeked számára. A másik gyerek szülei majd jóváhagyják a Te kapcsolattartói kérésedet, hogy a két gyerek kommunikálni tudjon egymással.

Természetesen a gyerekek és a szülők bármikor blokkolhatják a kapcsolatokat. Ha a gyermek ezt teszi, a szülő értesítést kap. Ha a szülő teszi ezt, akkor a gyermek nem tudja újra hozzáadni őket. Ezenkívül bejelentheted a problémás kapcsolatokat az alkalmazáson keresztül.

Loren Cheng, a Facebook termékmenedzsere, aki vezette a Messenger Kids projektet, elmondta, hogy a cégnek van egy dedikált csapata a Facebookon, akik megnéznek majd minden jelentést, és proaktív módon tiltják a károsnak tekintett fiókokat.

A Facebook azt is elmondta, hogy az összes matricát és egyéb grafikát is átvizsgálták annak érdekében, hogy az életkoroknak megfelelő besorolásuk legyen, és hirdetések sem lesznek az appban.

Forrás: 9to5Mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  Doodle Jump Doodle Jump
  Lima Sky
  HUF99.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Bloons TD 6 Bloons TD 6
  Ninja Kiwi
  HUF349.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Assassin\'s Creed Identity Assassin\'s Creed Identity
  Ubisoft
  HUF699.00

  Tank Hero Tank Hero
  Clapfoot Inc.
  HUF99.00

 • AppleHírek

 • TechNap