Hírek messenger

Dátum: 2017-12-04 | írta: Zehy

0

A Facebook kiadja a Facebook Messengert gyerekeknek, a szülők által jóváhagyott kapcsolatokkal

Hamarosan jön tehát a Facebook Messenger Kids, melyben a hangsúly a biztonságon lesz, így minden kapcsolatot a szülőknek kell majd jóváhagynia.

Az alkalmazás egyelőre csak iOS-en lesz elérhető, és a következő napokban debütál, míg az Android verzió a hónap további részében válik letölthetővé.

Az alkalmazás célja egyébként egy pár nagyon egyszerű probléma leküzdése. Először is, szinte az összes üzenetküldő alkalmazáshoz szükség van egy telefonszámra, mellyel a legfiatalabbak nem rendelkeznek. A legtöbb gyermek táblagépet vagy iPodot használ a felmérések szerint, ezért a normál szöveges csevegések vagy videócsetek nem működnek. Így a szülők számára nem elérhetőek azok az ellenőrzési formák, amiket elvárnának a nagyon fiatal gyermekük részére.

Az alkalmazás egyik fő tulajdonsága az lesz, hogy egy Facebook-fiókkal rendelkező felnőttnek létre kell hoznia a gyermek fiókját – amely nem egy Facebook-fiók, hanem a Messenger Kidshez tartozik -, és ezután minden kapcsolatot jóvá kell hagynia.

A szülők az egyetlenek, akik kapcsolatba léphetnek a gyerekekkel. És ennek egyetlen módja van, mégpedig a Facebookon keresztül. A felnőtt családtagok, például a nagypapa és a nagymamák hozzáadása egyszerű, mivel valószínűleg már vannak Facebook-fiókjaik. A felnőttek használhatják a normál Messenger alkalmazást, hogy beszéljenek a gyerekekről a Messenger Kids szolgáltatásban.

Amennyiben egy gyerek szeretne barátkozni más gyerekekkel, ebben az esetben már Facebook-barátoknak kell lenned a másik gyerek szüleivel. Ha ez a gyerek már szerepel a Messenger Kidsben, akkor a nevét a szülő neve alatt fogod látni, és megkapcsolatba tudtok lépni, hogy hozzáadd a barátot a gyermeked számára. A másik gyerek szülei majd jóváhagyják a Te kapcsolattartói kérésedet, hogy a két gyerek kommunikálni tudjon egymással.

Természetesen a gyerekek és a szülők bármikor blokkolhatják a kapcsolatokat. Ha a gyermek ezt teszi, a szülő értesítést kap. Ha a szülő teszi ezt, akkor a gyermek nem tudja újra hozzáadni őket. Ezenkívül bejelentheted a problémás kapcsolatokat az alkalmazáson keresztül.

Loren Cheng, a Facebook termékmenedzsere, aki vezette a Messenger Kids projektet, elmondta, hogy a cégnek van egy dedikált csapata a Facebookon, akik megnéznek majd minden jelentést, és proaktív módon tiltják a károsnak tekintett fiókokat.

A Facebook azt is elmondta, hogy az összes matricát és egyéb grafikát is átvizsgálták annak érdekében, hogy az életkoroknak megfelelő besorolásuk legyen, és hirdetések sem lesznek az appban.

Forrás: 9to5Mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Real Drift Car Racing Real Drift Car Racing
  Real Games SRLS
  HUF199.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

 • AppleHírek

 • TechNap