Hírek apple

Dátum: 2017-12-06 | írta: @dmin

0

Az Apple részleges győzelmet aratott a Xiaomi Mi Pad felett

A valóságban az Apple a bíróságon kapott jogorvoslatot a legnagyobb “rajongója” ellenében.

A kínai márka, Xiaomi egy egész vállalkozást hozott létre az Apple másolására építve. Az iOS-szerű androidos kezelőfelülettől, a webhelyek, és a termékbemutatókon koppintásán keresztül mindent bevetettek a siker érdekében.

Talán a leginkább piszkos trükkjük az iPad mini klón, a Mi Pad piacra dobása volt.

A Xiaomi a névre vonatkozóan védjegy bejelentést tett, amelyet az Apple megtámadott, és most az almások részleges győzelmet aratottak.

A Xiaomi először csak Kínában értékesítette a Mi Padot, de a nemzetközi terjeszkedés szemszögéből 2014-ben uniós védjegyoltalmi kérelmet nyújtott be. Az Apple hivatalos panaszt nyújtott be az EU szellemi tulajdonjogi hivatalával (EUIPO), amelyet helyben hagytak.

Az indoklás a következő volt:

Az Európai Unió második legfelsőbb bírósága, a Törvényszék úgy határozott, hogy a Mi Pad nem lajstromozható védjegyként, mivel a fogyasztók valószínűleg összetéveszthetik a megjelölések hasonlóságával […]

A szóban forgó megjelölések közötti eltérés, amely a” Mi Pad “elején lévő” m “kiegészítő betű jelenlétéből ered, nem elegendő ahhoz, hogy ellensúlyozza a két megjelölés közötti vizuális és hangzásbeli hasonlóság magas fokát.

Ez egy részleges győzelem, mivel nem tiltja, hogy a Xiaomi továbbra is használja a nevet Európában vagy másutt; ez csak megakadályozza, hogy európai védjegyként legyen bejegyezve.

Forrás: 9to5mac

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • Hivatalos szervizpartnerünk

  • SanDisk iXpand

  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap