Hírek

Dátum: 2018-01-04 | írta: Zehy

1

16 millió iPhone került bajba

A Barclays elemző cég szerint ugyanis ennyi készülékkel kevesebbet adhat el az Apple a kialakult botrány miatt.

Szerintük az akkumulátorcsere-program ennyivel fogja módosítani az eladásokat a közeljövőben, ennyi iPhone értékesítéssel lesz kevesebb.

Bocsánatot kért az Apple és jön a kedvezményes akkucsere!

Az Apple ma közzétett egy nyílt levelet a weboldalán, amelyben bocsánatot kért azzal kapcsolatban, ahogyan kezelték a teljesítményt a régebbi akkumulátorokkal rendelkező iPhone készülékeken, illetve leginkább a saját kommunikációjukat bírálták.

A kiadott elemzés azt mondja, hogy míg az Apple bocsánatkérése és a kedvezményes csereprogram pozitív PR lépés arra, hogy megoldást nyújtson a felhasználók számára, valószínűleg kihívást jelent az iPhone értékesítések számára, ami a teljes bevétel 4%-os csökkenését okozhatja.

A Barclays becslései szerint 519 millió iPhone tarthat igényt a 29 dolláros akkumulátorcserére, és azt jósolják, hogy az Apple körülbelül ennek a 10%-át, vagyis kb. 54 millió darabot cserél majd. Míg a $29-os díj körülbelül 1,56 milliárd dollár bevételt eredményez, a vállalat körülbelül 10 milliárd dollártól esik el a becsült 16 millió iPhone értékesítés potenciális veszteségéből.

Emellett a Barclays több más elemző céghez hasonlóan aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy az iPhone X kereslete túlértékelt – igaz, nem annyira látják ezt borúsan, mint mások. Úgy vélik, hogy az Apple telefonok eladásai ugyanúgy hozzák majd az 56 milliós darabszámot, mint tették azt a Q1 és a Q2 esetében is.

Forrás: 9to5Mac

Címkék:One Response to 16 millió iPhone került bajba

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • Hivatalos szervizpartnerünk

  • SanDisk iXpand

  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap