Hírek

Dátum: 2018-02-02 | írta: Zehy

0

Megdöbbentő számokat hozott megint az Apple

A közzétett adatok ismét hatalmasak, de mára ezt mondjuk már megszokhattuk.

Kezdjük rögtön a legszembetűnőbbel, hiszen mára az aktivált eszközök száma elérte az 1,3 milliárdot mely hatalmas mérföldkő a cég történetében. Ez magában foglalja az iPhone, az iPod touch, az iPad, a Mac, az Apple TV és a Watch modelleket.

A számot az Apple vezérigazgatója, Tim Cook osztotta meg egy sajtóközleményben, amelyben bejelentette a vállalat 2018 első pénzügyi negyedéves rekordját.

Cook szerint az Apple az elmúlt két évben az aktív eszközök számának 30 százalékos növekedését érte el – 2016 januárjában ugyanis 1 milliárd aktív eszköznél jártak. Cook elmondta, hogy ez a termékeik népszerűségének, a vásárlói hűségnek és elégedettségnek a bizonyítéka számára.

De nem csak ez volt a bejelentésben a durva, hiszen egy viszonylag kettős érzetet kiváltó összeg is előkerült. Ez pedig nem más, mint a cég nyeresége, mely 20 milliárd dolláros lett az elmúlt pár hónapban. Igen,

20 milliárd dollárt kerestek az utóbbi 3 hónapban.

A fenti számhoz 88 milliárdos bevétel tartozik (ez tavaly 78,4 milliárd dollár volt), így nem túlzó a kiváló profit-hatékonyság kijelentés, mely az Apple-t az utóbbi időben jellemzi.

Ez egyfelől nagyon jó dolog pl. a részvényeseknek, de az egyszeri felhasználót ezek a dolgok elijesztik, hiszen egy másfajta megközelítésben leegyszerűsítve ez csak annyit jelent, hogy a cég többet keres egy-egy terméken rajtunk. A dolog persze nem ilyen egyszerű, a rendszert, az alkalmazottakat, a kutatást és a fejlesztést stb., fenn kell tartani –  ez utóbbival nem is lenne baj, ha a felhasználók pl. egy jól működő iOS-t és így egy tökéletes telefont kapnának a pénzükért…

És a végére még egy pár szám:

2018 első negyedévében

  • 77,3 millió iPhone-t,
  • 13,2 millió iPadet és
  • 5,1 millió Macet

értékesítettek.

Forrás: Apple

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap