Hírek

Dátum: 2018-06-05 | írta: Zehy

0

iOS 12 – Ezek lesznek benne!

A tegnapi bejelentés ismét nagyon megosztó lett, így sokan elégedettek a látottakkal, de talán többen vannak azok, akik szerint az Apple semmi érdekeset nem mutatott be az iOS 12-ben.

Tény, hogy pár látványos -de elsőre mihasznának tűnő – feature-ön kívül (rád nézek most, Memoji-Tim Cook) az igazi nagy durranások elmaradtak, de az ígért “géptető alatti” javítások még bőven a pozitív oldalra dönthetik a végeredményt. Ilyen lehet az új szoftver gyorsasága és a sokat hangoztatott felhasználói élmény, mely remélhetőleg majd az akkumulátor-használat idejét is megnöveli.

Ami még érkezik:

A kiterjesztett valóság rengeteg lehetőséget rejt még magában, így természetesen az Apple is foglalkozik a témával. Az iOS 12-ben még tovább mennek és egy halom érdekesség vár majd a fejlesztőkre.

A kiterjesztett valóság miatt természetesen a kamera fejlődése sem maradhat el, így szoftveres újdonságok is társulnak a jobb élményhez. A végére maradt a legjobb, hiszen bejelentették a Legóval történő együttműködést, így sok érdekesség várható innen is a közeljövőben.

Ha már szoftverek:

Továbbfejlesztik a Sirit – nem, magyar nyelv egyelőre továbbra sem lesz benne -, megújul az Apple News, a Messages, az iBooks és a Hangrögzítő is. Ez utóbbi elérhető lesz mostantól iPadeken és a Mac eszközökön is. A CarPlay is fejlődik, 3rd party navigációs appok használata is elérhető lesz vele innentől. A FaceTime csoportos videóbeszélgetéseket tesz lehetővé, valamint jönnek az új emojik, más néven Memojik. (magunkat animáljuk, csak ezúttal nem állattá, mint az Animojik esetében.)

A Ne zavarjanak funkció is megújul – erre is bőven ráfér, az alapvetően jó ötlet elsikkadt az évek alatt és egyáltalán nem volt kihasználva. Ami viszont újdonság, az a Time Limit funkció, mely egyfajta felügyelet lesz saját magunk számára. Nyomon követhetjük pl., hogy melyik alkalmazással mennyi időt töltöttünk el és természetesen korlátozhatjuk is azt. Ez elsősorban a szülőknek lesz segítség, de bőven hallottunk már felnőttkori Facebook-addikcióról is. 😉

Az iOS 12 szokás szerint ősszel érkezik majd, de az első béta verziója már tegnap óta elérhető. A jó hír, hogy minden olyan eszközön futni fog, amelyik támogatja az iOS 11-et.

És a végére az elmaradhatatlan kérdés:

Nektek tetszenek az újdonságok vagy mást vártatok a bemutatótól?

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap