Hírek

Dátum: 2018-07-01 | írta: Tocso

0

Egy német mérnök-tanuló megalkotta a legmenőbb telefontokot

Évek óta folyamatosan nőnek a gyártók csúcsmobiljainak árai, melyet ha megveszünk, nem árt védeni is.

Már az olcsóbb készülékeket is érdemes valamilyen védelemmel ellátni, hát még a drágábbakat. Leggyakoribb a fólia és/vagy egy tok alkalmazása. Ezen kívül ma már népszerű valamilyen biztosítással is védeni a készüléket, felkészülve a legrosszabbra.

Olvasóink többsége már biztos nyúlt oda remegő kézzel leejtett iPhone-jáért, s közben imádkozott, hogy ne legyen repedt vagy sérült a kijelző. A leejtés egyre aggasztóbb probléma lesz, mivel egyre több telefon kap OLED kijelzőt, aminek pótlása igen költséges.

A különböző telefonvédő módszerek mellé egy német mérnök-tanuló, Philip Frenzel feltalált egy tokot, mely megoldást jelenthet a problémára. Philip már szabadalmaztatta is ötletét, mely amilyen egyszerű, olyan nagyszerű is.

Találmánya egy olyan telefontok, mely érzékeli a zuhanást, s annak hatására kinyitja védelmező karmait. A kiugró karmok erősített gumilapok, melyek elnyelik a becsapódás erejét, kvázi a telefon visszapattan a földről. Bár pár karc így is keletkezhet az iPhone-on, de ha használunk fóliát, a telefon szinte teljesen védve van.

A tok zsenialitása pedig az egyszerűségében rejlik, mivel leejtés után csak visszacsukjuk a kiugró karmokat és használhatjuk is tovább épp telefonunkat.

A tok egyelőre csak a szabadalomnál jár, de pár gyártó biztos felfigyelt a megoldásra. Reméljük felkarolja valamelyik nagy név, vagy ha nem, egy Kickstarter projektben viszontláthatjuk az úriember ötletét.

 

Forrás: Redmondpie

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap