Hírek

Dátum: 2018-07-05 | írta: Tocso

0

iOS 12 Béta 3 – Újdonságok

Ismét elkezdődött a hosszas várakozás a nagy frissítés érkezéséig, de legalább lesz ideje csiszolnia a rendszert az Apple-nek.

Az iOS 12-ről tudjuk, hogy inkább az optimalizációkra fog nagyobb hangsúlyt fektetni, mint az újdonságokra. Ezzel nincs is baj, mindenki ezért ekézte őket az elmúlt időszakban.
Én egyelőre csak a 2013-as iPad Airemre tettem fel, és most úgy néz ki, tartja a szavát az Apple. De erről majd csak a későbbi béták kapcsán még érdemes lesz beszélni.

Lássuk az újdonságokat az eddigi verziókhoz képest:

Újgenerációs Térkép

Az Apple fejlesztésekért felelős fejese bejelentette, hogy készül a Térképek 2. verziója. Az interjúban elmondta, hogy tudják, hogy elrontották az első verziót  és keményen dolgoznak, hogy rendbe tegyék a szolgáltatást. Ennek első fecskéje, a béta 3-ban érkező új, részletesebb megjelenés, mely még ugyan csak a San Franciscó-i öbölre vonatkozik, de látható, hogy megindultak a látványosabb fejlesztések.

Animoji

Tesztre szabhatók most már az elkészült Memoji-k, illetve ugye már nyelvet is tudunk ölteni. Hurrá!

 

Siri

Siri sajnos még mindig nem ért kontextusokat, ami miatt még mindig butácskának tűnik kissé, de legalább hozzá lehet adni most már támogatott alkalmazás funkciókat. Szóval ha frissül a Spotify app, akkor egy általunk beállított Siri utasítással indíthatjuk saját lejátszási listánkat. Nem, magyar nyelv még mindig nincs benne.

Felügyeleti idő

Talán legértelmesebb új funkció az iOS 12-ben. Átlátható, információdús statisztikát mutat, mikor mennyit használtuk telefonunkat és melyik alkalmazással. Ezzel a funkcióval mutatja be felelősségvállalását az Apple a generációs problémákra.

Ha kellően figyelmeztető lesz, de nem túl tolakodó, akkor egy nagyon szerethető funkció lesz az emberek számára.

Haptic feedback

Nem akkora újdonság, de akinek virtuális Home gombja van, feloldáskor már nem fog mindig visszajelezni a rezgőmotor.

Összefoglalás

Láthatjátok, hogy egetverő újdonságokat nem tartalmaz, de ettől független jó lehet az iOS 12. Ha nem indul olyan nyögvenyelősen, mint az iOS 11 és nem is folytatódik úgy, akkor sok elégedett vásárlót tarthat meg a cég.

Forrás: macrumors

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap