Blog

Dátum: 2018-07-17 | írta: Tocso

0

Ez a helyzet jelenleg MacBook Pro fronton

Az Apple-re mindig is jellemző volt a lineáris gondolkozás, de sajnos a Jobs-éra után Cooknál rossz irányba fordult ez a dolog.

A Mac vonalnak köszönheti az Apple, hogy visszakerült a nagy cégek közé. Ebbe sok munkát és koncepciót ölt Jobs, ami meg is hozta az eredményeket. Aztán kicsit kezdték elhanyagolni Mac vonalat, csak hardveres frissítés érkezett, OSX avagy macOS is kicsit kezdett bizonytalan lenni funkcióiban.

Aztán jöttek az új-generációs MacBook Pro gépek, amivel aztán még jobban kitoltak a felhasználókkal. A Touch Bart sokan szidják, pedig egy nagyon jó ötlet és a megvalósítás is rendben van. De a többi?

Az USB portok elhagyása már egy jobbos volt a Pro felhasználók állába, aztán elvették a kártyaolvasót is, ami egy technikai KO-val ért fel. Ha nem volt nálad a megfelelő átalakító, egész egyszerűen megszívtad. Ha gyárilag szerettél volna venni megfelelő átalakító nélküli kábelt, ismét megszívtad, mivel kezdetben nem, és most is csak elvétve vehetsz ilyen kábeleket.

A Pro felhasználók savazták az Apple-t, ők azonban erről tudomást sem vettek. Apró remény maradt, hogy veszik a lapot és majd kiadnak egy Prónál is “Próbb” modellt, ami keresztezi az Apple elképzelését és a felhasználók vágyait.

Természetesen, ahogy az mostanában lenni szokott, nem ez történt, sőt, múlthéten az Apple kinyírta az utolsó gyári-csatlakozós MacBook Prókat is, így már csak USB-C maradt. Helyette olyan hangzatos dolgokat kaptunk, mint:

 • harmadik-generációs pillangó billentyűzet
 • új-generációs Touch Baros titkosító chip
 • True Tone kompatibilis kijelző
 • és természetesen hardveres-frissítés

Ez mind szép dolog lenne a MacBook Airbe, de a Pro gépekbe szimpla parasztvakítás. Rendben, a hardveres frissítés az mindig jó, de közben a mindennapokra nem életszerű a gép. Régi billentyűkkel semmi gond nem volt, titkosító chip nagyon jó, de a vásárlók 70%-a azt sem tudja, hogy van benne ilyen, a True Tone pedig a Pro gépekbe felesleges névdobálás.

A Pro felhasználóknak:

 • erős hardver,
 • sok csatlakozó,
 • és fix megjelenítésű kijelző kell.

A 2014-es CTO-s gépemmel sokszor úgy érzem, hogy előnyben vagyok az újabb-generációs Pro tulajokkal szemben, ami persze nem igaz. De a mindennapok során bizony van az úgy, hogy kincs a gyári HDMI, USB és SD kártya-foglalat.

Remélem a jövőre érkező új Mac Próval együtt rendbe rakják a MacBookokat is és tényleg az lehet ez a vonal is, ami régen. Egy kötelező kellék a kreatív munkakörhöz.

Szerintetek jó ez a MacBook Pro irány? Nektek mi hiányzik a gépből?

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Vissza a tetejére ↑
 • MiK Facebook Közösség

 • Tippek és trükkök

 • App Store Top Paid Games

  
  Minecraft Minecraft
  Mojang
  HUF2,490.00

  Plague Inc. Plague Inc.
  Ndemic Creations
  HUF199.00

  Pou Pou
  Paul Salameh
  HUF699.00

  Hitman Sniper Hitman Sniper
  SQUARE ENIX
  HUF99.00

  Real Drift Car Racing Real Drift Car Racing
  Real Games SRLS
  HUF199.00

  Grand Theft Auto: San Andreas Grand Theft Auto: San Andreas
  Rockstar Games
  HUF2,490.00

  Earn to Die 2 Earn to Die 2
  Not Doppler
  HUF99.00

  Lapse: A Forgotten Future Lapse: A Forgotten Future
  Stefano Cornago
  HUF99.00

 • AppleHírek

 • TechNap