Teszt

Dátum: 2018-09-27 | írta: Tocso

0

Qi töltés elegánsan – X-Doria Pebble

A következő cikkünk iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X tulajoknak szól igazán, de bárki számára tartalmas lehet.

2017 szeptemberében az Apple frissítette iPhone vonalát és bemutatkozott az iPhone 8, iPhone 8 Plus és az igazi etanol, iPhone X is. A sok újdonság mellett, az egyik sokak által várt funkció, a vezeték nélküli töltés is belekerült a készülékekbe.

Szerencsére nem vezetett be új szabványt az Apple, így a mindenhol elterjed Qi töltési szabványt használták ők is. Ez egy indukció alapú töltési módszer, ami viszonylag jó hatásfokkal működik. A bútor gyártók is felfigyeltek a technológiára, így pl. az Ikea is gyárt olyan szekrényeket, amik gyárilag tartalmazzák ezt a töltőegységet. De, ha a hétköznapokat nézzük, Budapesten is találhatók olyan “okospadok”, melyekre ha lerakjuk a telefonunkat elkezdi tölteni azt.

Ha otthonunkba is szeretnénk kihasználni a vezeték nélküli töltés előnyeit, először be kell szereznünk egy ilyen töltőegységet.

Én a X-Doria vezeték nélküli töltőjét választottam, több szempont alapján.

Egyik ilyen a dizájn. Mivel mindig sűrűn látogatott helyen lesz a lakásban, így igényességet és eleganciát kell tükröznie.
Másik szempont a töltési idő, vagyis hány amperrel tölti a készüléket az eszköz. A gyártó állítása szerint 10 Watt teljesítmény leadására képes a Qi töltő, ami elvileg jó is lenne.

Sajnos az Apple az iPhone-ok esetében 7,5 Watt-ra korlátozta a maximális áramfelvételt, így nem élvezhetjük ki az X-Doria minden tudását. Ennek ellenére azért választottam ezt a töltőt, mert az Apple egy szoftverfrissítéssel változtathat ezen. Másrészt, nem csak iPhone található itthon, s mivel világszabványról van szó, bármelyik vezeték nélküli töltésre alkalmas telefon tölthető róla, például a Samsungok esetében kihasználható a 10 Watt-os töltés.

Ha a gyakorlatlatban nézzük a dolgokat, a telefon töltési ideje valahol egy sima 5 Watt-os iPhone töltő és egy 12 Watt-os iPad töltő közt lesz majd. Nem a leggyorsabb módszer a töltésre, de konyhába például egy kötelező eszköz. Főzés közben elég csak felvenni és lerakni a telefont, nem kell a kábellel vacakolni.

Összegzés

Csak ajánlani tudom a X-Doria Qi töltőjét. Fekete és fehér színben is kapható, így mindkét nem megtalálhatja elképzelését. Külseje igényes, bátran kirakható a lakás bármelyik pontjára. Technikai szempontból pedig mindenképp ígéretes a 10 Watt-os teljesítmény.

A töltőt az i-fan oldalán tudjátok ti is megvásárolni, külön köszönet a Steel Bird Kft-nek, hogy segített a termék beszerzésében.

Címkék:Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Vissza a tetejére ↑
  • MiK Facebook Közösség

  • Tippek és trükkök

  • AppleHírek

  • TechNap